Botoșani – un oraș paralizat de defuncta societate de termoficare

Data:

Primăria municipiului Botoșani are conturile blocate. Asta din cauza datoriei de aproape 20 de milioane de euro pe care municipalitatea o are către lichidatorul Termica. Contactat telefonic, primarul Cosmin Andrei a confirmat faptul că Primăria Botoșani are conturile blocate.

„Nu m-am plâns niciodată de „greaua moștenire”. Nu îmi stă în caracter! Dar de această dată consider că „lucrurile trebuie spuse pe nume”. Din păcate, în loc să caut cofinanțări pentru proiectele pe care le avem în desfășurare cu fonduri europene și fonduri guvernamentale, în cuantum de 105 milioane de euro, trebuie să repar „oalele sparte” pe care le-a lăsat domnul primar Cătălin Flutur, începând din anul 2010, atunci când a transferat în mod nelegal patrimoniul Termica și pentru care astăzi suntem executați prin lichidator pentru o datorie care s-a ridicat la suma de 108 milioane de lei.

Această sumă reprezintă 28% din bugetul anual al municipiului Botoșani și fără sprijin guvernamental, nu putem ieși din acest impas. În acest sens, am făcut solicitări atât către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației cât și către Ministerul Finanțelor Publice pentru a primi sprijin din fondul de rezervă al Guvernului sau prin alte instrumente.

Serviciile publice vor fi în continuare funcționale la Primăria Municipiului Botoșani iar proiectele de dezvoltare nu vor fi afectate. Caut soluții și sunt convins că vom ieși din acest impas, dar regret faptul că, în loc să ne ocupăm de partea de dezvoltare, trebuie să reparăm problemele lăsate de către domnul Cătălin Flutur”, a transmis primarul Cosmin Andrei.

Conform unor surse, primarul municipiului Botoșani Cosmin Andrei se află la București pentru a încerca să obțină sprijin în vederea deblocării situației în care se află primăria, titrează Monitorul de Botoșani.

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related