BOTOȘANI – Urgenţe noi pline de improvizaţii

Data:

Proiectul extinderii Unităţii de Primiri Urgenţe se prelungeşte pentru că mai sunt de reparat o mulţime de probleme. Noul termen pentru inaugurarea UPU este iunie 2022, însă nimeni nu poate garanta pentru el.

Din amânare în amânare. Aşa merg lucrările la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean „Mavromati” Botoşani. Reabilitarea a început în martie 2021, iar atunci, atât reprezentanţii Consiliului Judeţean, cât şi cei ai constructorului, promiteau că lucrările vor fi gata până la finele anului, mai ales în contextul în care pandemia era încă în plină desfăşurare.

În realitate, însă, nu doar că promisiunile nu au devenit realitate, ci mai mult, nu a fost respectat nici măcar termenul prevăzut în contract, respectiv martie 2022. Astfel, după trei amânări consecutive, acum termenul avansat este 1 iunie, însă şi această dată este sub semnul întrebării. Asta deoarece şi pe ultima sută de metri se mai găsesc nereguli, se mai dărâmă pereţi sau se sparg zonele abia asfaltate.

Fonduri suplimentare alocate pentru lucrări

„Nu doar că am promis că finalizăm până la 31 decembrie 2021 lucrările la UPU, ci facem tot posibilul să terminăm. Dacă partea de finanțare decurge normal, nu ar trebui să fie probleme”, afirma în toamna anului trecut unul dintre reprezentanţii firmei Conest. Deşi era abia luna noiembrie, aceştia afirmau atunci că stadiul lucrărilor era de peste 65%, iar la unele aspecte chiar de 90.

Între timp, a fost nevoie de ajustarea valorii licitate și suplimentarea sumelor alocate inițial, în concordanță cu Ordonanța de Guvern adoptată în august anul trecut, care permite ajustarea cheltuielilor din contractele de lucrări publice. Ulterior a mai fost o suplimentare de fonduri, cu peste două milioane de lei.

Continuarea MONITORUL DE BOTOȘANI.

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare, deși au 4 și 3 dosare penale

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare până...