luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterBotoșaniul este ultimul pe ţară la creşterea pensiilor

Botoșaniul este ultimul pe ţară la creşterea pensiilor

După creşterea pensiilor cu 14%, majoritatea botoşănenilor au primit în plus doar 65 de lei, în condiţiile în care valoarea punctului de pensie a crescut cu 177 de lei. Această situaţie se explică prin faptul că grosul celor 92.804 pensionari aflaţi în plată au venituri foarte mici, iar procentul de majorare nu le-a crescut cu mult.

Pensiile au crescut de la 1 septembrie cu 14%, valoarea punctului de pensie urcând de la 1.265 lei la 1.442 lei, dar pentru botoşăneni creşterile au fost nesemnificative. Din cauza faptului că la Botoşani sunt cele mai mici pensii din ţară şi creşterile au fost cele mai mici din ţară, majorarea medie fiind de doar 65 de lei, în condiţiile în care valoarea punctului de pensie a crescut cu 177 de lei.

La începutul lunii august, pensionarii botoşăneni încasau o pensie medie de 1.102 lei, fiind de departe cea mai mică din ţară. Acum, la începutul lui octombrie, pensia medie în judeţ a ajuns doar la 1.167 de lei. Această situaţie se explică prin faptul că grosul celor 92.804 pensionari aflaţi în plată au venituri foarte mici, iar procentul de majorare nu le-a crescut cu mult.

De fapt, aplicându-se unitar o creştere de 14% tuturor pensiilor, cele mari au crescut şi mai mult, iar cele mici au fost majorate într-o proporţie nesemnificativă. De exemplu, o pensie de 1.000 de lei a crescut cu 140 de lei, în timp ce una de 5.000 de lei a crescut cu 700 de lei. Astfel, decalajul dintre cei mai săraci pensionari, majoritatea din judeţ, şi cei cu venituri mai mari, s-a accentuat.

Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE