Brăilenii au inundat Galațiul cu solidaritate și compasiune. ISU „Dunărea”, în prima linie a operațiunilor de salvare | De Brăila

Data:

spot_img

Brăilenii au inundat Galațiul cu solidaritate și compasiune. ISU „Dunărea”, în prima linie a operațiunilor de salvare.

În urma valului de inundații din județul Galați, care a lăsat în urmă imagini apocaliptice și un bilanț catastrofal, oameni din toate colțurile țării au început să strângă ajutoare pentru sinistrați, construind un zid uriaș de solidaritate în fața furiei apei. 

Rivalitatea istorică dintre Brăila și Galați a fost înghițită într-o secundă de reacția rapidă a brăilenilor care, fără să stea pe gânduri, au sărit în sprijinul vecinilor aflați la greu. De la mic la mare, după posibilități, mobilizarea a fost exemplară și a cuprins întreaga comunitate.

Citește și: Știință, nu pseudoștiință. Sofia, la 102 ani, ia lecții de astronomie de la o profesoară din Elveția. Vrea să afle de unde vine încălzirea globală și dacă stelele dispar

ISU „Dunărea” s-a aflat în prima linie a operațiunilor de salvare

Printre primii pompieri din afara județului Galați care au ajuns la Slobozia Conachi, încă de sâmbătă dimineața, au fost cei brăileni. ISU „Dunărea” s-a aflat în prima linie a operațiunilor de salvare a oamenilor, animalelor și a tot ce se putea de prin case.

Citește și: Andreea Ember, despre cum se face cercetarea în Franța: „Toți colaborează pentru ca cercetarea să nu fie oprită și cultura să ajungă în cele mai adânci pături ale societății.”

După ce au scos oameni și necuvântătoare din mijlocul apelor, pompierii brăileni au rămas la datorie pentru decolmatarea curților, rigolelor și degajarea nămolului din locuințele afectate. Mai sunt multe zile de muncă.

Tot pompierii de la ISU „Dunărea” au instalat și o tabără pentru sinistrați, care dispune de 30 de corturi, echipate cu 200 de paturi și saci de dormit, instalația de încălzire fiind complet funcțională.

Continuarea în De Brăila

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: debraila.ro)

spot_imgspot_img
De Brăila
De Brăila
Înființat în 2016, site-ul de știri debrăila.ro are, pe Facebook, peste 69.000 de urmăritori. Publicația online este cunoscută pentru numeroasele subiecte preluate de presa centrală, care vizează, în mod special, politica, administrația, crima organizată și justiția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related