Brașovenii își pot exersa aptitudinile artistice în grădini muzicale

Data:

spot_img

Primăria Brașov a deschis marí trei grădini muzicale, primul dintre cele cinci proiecte votate de brașoveni în cadrul programului de bugetare participativă din acest an. Este primul proiect finalizat din programul de bugetare participativă.

Sunt cele mai votate proiecte de la fiecare dintre cele patru categorii, iar al cincilea este cel care a obținut finanțare în urma redistribuirii sumelor de la proiectele câștigătoare. „Amenajare de grădini muzicale în spații comune“ este proiectul care a primit cel mai mare număr de voturi la categoria „Orașul relaxat“. Ansamblurile muzicale fost montate în trei parcuri din municipiul Brașov – Parcul Nicolae Titulescu, Aleea de sub Tâmpa și Parcul Tractorul, instrumentele fiind concepute special pentru utilizare în aer liber, pentru a rezista în orice anotimp, indiferent de condițiile meteorologice, și pentru rezistență în condiții de uz intens.

FOTO: PRIMĂRIA BRAȘOV

,,Este un proiect cerut de brașoveni, un proiect inclus în apelul de bugetare participativă de anul acesta, un proiect ajuns la final. Avem trei grădini muzicale, una în Parcul Central, una sub Tâmpa și una în Parcul Tractorul. Sunt instalații făcute special cu acest scop, sunt gândite astfel încât să reziste loviturilor și vandalismului, sper să dovedim că avem o societate și o comunitate civilizată, astfel încât să protejăm aceste investiții, pentru că ele sunt făcute spre binele și spre folosul tuturor brașovenilor. Cu această ocazie invit brașovenii să gândească astfel de proiecte, să vină cu propuneri, pentru că vom lansa în curând noul apel de bugetare participativă. La ședința de consiliu local din finalul acestei luni, pe 29 decembrie, va fi supus votului consilierilor locali noul ghid. Propunerea pe care intenționez să o fac după ce vom avea toate dezbaterile pe buget și toate sumele echilibrate este de a crește acest buget cu minim 25%. Anul trecut am avut două milioane de lei alocate, anul următor intenția este să fie minim două milioane și jumătate”, a precizat primarul Allen Coliban.

FOTO: PRIMĂRIA BRAȘOV

Cele trei ansambluri muzicale sunt compuse din următoarele instrumente:

  • Parcul Nicolae Titulescu: set de 7 clopote tubulare tip Tubular Bells, tobă mare tip Babel, tobă mică tip Babel, instrument tip liră format din 8 clopote circulare gradate tip Bell Lyre, instrument aerofon tip Handpipes, instrument – xilofon orizontal tip Harmony;
  • Aleea de sub Tâmpa: tobă mare tip Babel, instrument aerofon tip Handpipes, set de 6 clopote tubulare tip Emperor Chimes, tobă băncuţă tip Cajon;
  • Parcul Tractorul: set de 7 clopote tubulare tip Tubular Bells, xilofon tip Sansa – Rimba Mysteria, set de 5 tobe colorate tip Rainbow Sambas, clopot tubular tip Cherub, Balafon (marimbas) tip Akadinda.

Instrumentele muzicale de exterior sunt construite de o firmă din Marea Britanie, din materiale durabile, ușor de întreținut, rezistente la factorii externi, concepute special pentru utilizarea lor în spațiul exterior. Acestea sunt rezistente la coroziune, potrivite pentru utilizare în orice anotimp sau condiții meteorologice, dedicate amplasării în spațiul urban și folosinței intensive, iar montarea se va face prin betonare în sol.

Valoarea totală a instrumentelor, care include și montarea acestora, este de 243.590,00 lei fără TVA.

Citește și: 5G în timpul zborului. Pasagerii curselor aeriene din UE își vor putea utiliza telefoanele mobile la capacitatea lor maximă

În cadrul programului de bugetare participativă din acest an, în urma votului brașovenilor, au mai fost declarate câștigătoare următoarele proiecte:

  • ,,Pistă pentru alergat în parcul Tractorul” (cel mai votat proiectla categoria „Orașul comunității“). Este în faza de finalizare a achiziției, după ce s-au finalizat etapele de contestații și soluționare a contestațiilor. În primăvara anului viitor, când vremea va permite, se va amenaja această pistă;
  • „Parcări sigure pentru biciclete“ (votat la categoria „Orașul mobil“). Au fost identificate cele trei zone în care să fie amplasate aceste parcări – Făget, cartierul Astra (str. Soarelui) și Noua, iar procedura de achiziție este de asemenea în fază finală.
  • „Grădini urbane“ (cel mai votat proiect la categoria „Orașul verde“), este proiectul care a întâmpinat cele mai mari greutăți, atât din punct de vedere procedural, cât și al consensului locatarilor din zonele în care se dorea amenajarea acestor grădini. În perioada următoare, împreună cu inițiatorul proiectului, se va încerca o adaptare astfel încât să poată fi implementat mai ușor;

Proiectul „Toaletă publică în parcul Tractorul“, declarat câștigător în urma redistribuirii sumelor rămase disponibile în urma votării celorlalte patru proiecte, este în faza de implementare, contractul de furnizare fiind semnat. Urmează procedurile de branșare la rețele și de autorizare, după care această toaletă va fi amplasată.

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primăria Timişoara începe să cumpere clădiri strategice, prin exercitarea dreptului de preempţiune

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a declarat, miercuri, că municipalitatea...

Procuror suspendat din funcție de CSM

Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior...

Primele dispozitive acustice pentru nevăzători, instalate de CTP Iași în stațiile de tramvai și autobuz

Primele dispozitive acustice pentru persoanele cu deficiențe de vedere...

Marcel Ciolacu spune despre Geoană că nu poate fi considerat un candidat de dreapta

Marcel Ciolacu a criticat propunerea ca Mircea Geoană să...