luni, 24 ianuarie 2022
AcasăLa ziActualitateBrașovul intră în scenariul roșu. Municipiul a ajuns la 3,16 cazuri COVID-19...

Brașovul intră în scenariul roșu. Municipiul a ajuns la 3,16 cazuri COVID-19 la mia de locuitori

Începând de vineri, Brașovul revine la restricțiile de dinainte de 3 februarie. Municipiul intră în scenariul roșu. Vor rămâne deschise creșele și grădinițele, iar la școală vor merge doar elevii din ciclul primar (clasele 0 – IV), celelalte clase urmând să facă doar cursuri online.

După două săptămâni de „scenariu galben“, Brașovul trece, începând cu 19 februarie, la următorul nivel de alertă. Se întâmplă după ce, joi, municipiul a înregistrat o rată de incidență a îmbolnăvirilor de 3,16 cazuri la mia de locuitori. Astfel, cinematografele, sălile de jocuri de noroc, restaurantele și cafenelele se închid. Opera, Filarmonica, Teatrul Sică Alexandrescu și Teatrul Arlechino, instituții aflate în subordinea municipalității, suspendă pentru două săptămâni toate spectacolele cu public programate,  urmând să returneze banii pentru biletele plătite și să treacă la programul de spectacole on-line.

“Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a emis astăzi HCJSU nr 35, prin care constată depășirea incidenței cumulate de 3/1000 de locuitori a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 pe ultimele 14 zile în Municipiul Brașov și impune, începând cu data de 19.02.2021, ora 0:00, aplicarea pentru o perioadă de 14 zile a măsurilor prevăzute în H.G. nr. 35 din 10.02.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, corespunzătoare ratei de incidență de peste 3/1000 de locuitori”, precizează Primăria Brașov.

Tot astăzi, a fost emisă și HCJSU nr 36, prin care aprobă scenariile de funcționare în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Brașov, aplicabile începând de mâine, 19 februarie. Unitățile de învățământ din municipiu intră deci în scenariul 3 – prevăzut de Ordinul nr. 3.235/93/4.02.2021 al ministrului educației și al ministrului sănătății pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică – pentru o perioadă de cel puțin 14 zile. Mai multe date și informații la zi despre situația pandemică, pe www.covid19.brasovcity.ro. 

Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE