Bolojan, primele înfrângeri: Nu poate scăpa de „vila lui Ceaușescu” și nu poate muta angajații Ansamblului Crișana la Centrul Cultural Bihor

Data:

Joi, ziua care ar fi trebuit să fie una istorică, fastă, pentru președintele Consiliului Județean Bihor, care anunțase împreună cu primarul Oradiei, Florin Birta, înființarea unei companii aeriene locale, a fost prima în care Ilie Bolojan a suferit primele eșecuri la vot.

Consilierii județeni ai PSD și UDMR s-au împotrivit vânzării clădirii de protocol în care fostul dictator Nicolae Ceaușescu era cazat când vizita Oradea, deși aceasta e nefolosită, precum și înființării Ansamblului Țara Crișurilor în cadrul Centrului Cultural Bihor prin preluarea angajaților Ansamblului Crișana, desființat prin voturile liberalilor.

Ușor la desființare

Cel dintâi rateu al lui Bolojan, înregistrat în reuniunea CJ Bihor desfășurată la doar o oră după ce acesta făcuse anunțul înființării companiei aeriene locale într-o conferință de presă, este legat de procedurile de desființare a Ansamblului Artistic Profesionist Crișana ca structură în cadrul Teatrului Regina Maria și „transferarea” angajaților acestuia, pe perioadă determinată, în organigrama Centrului Cultural al județului, instituție înființată la începutul acestui an prin comasarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Școlii Populare de Artă Francisc Hubic.

Abia a terminat Bolojan de citit titlul primului proiect, referitor la desființare, că liderul grupului PSD, Felix Cozma (care a participat la ședință online), a luat cuvântul pentru a spune că PNL nu-și mai merită denumirea de „Național” întrucât consilierii liberali desființează Ansamblul Crișana, care „a fost și va rămâne un etalon”.

Citește articolul integral în Bihoreanul

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related