duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterBrașovul și Târgu Jiu acordă contracte de troleibuz companiei spaniole CAF

Brașovul și Târgu Jiu acordă contracte de troleibuz companiei spaniole CAF

Brașov și Târgu Jiu au acordat Grupului CAF aprovizionarea cu 25 și respectiv 11 troleibuze. Suma ambelor contracte este de aproximativ 25 de milioane de euro, a informat compania spaniolă luni într-un comunicat.

Achiziționarea a 25 de vehicule articulate Solaris Trollino 18 pentru orașul Brașov îi va permite să înlocuiască și să extindă semnificativ flota sa actuală de troleibuze în serviciu, înlocuind vehiculele diesel cu altele mai moderne și mai ecologice, îndeplinind astfel obiectivul principal al acestui proiect cofinanțat de UE, care urmează să reducă semnificativ emisiile poluante din centrul orașului, spune CAF.

Cu o capacitate de până la 133 de pasageri, dintre care 41 așezați, noile modele comandate de Brașov vor fi echipate cu un motor electric de 240 kW și vor avea, de asemenea, baterii de 30 kWh cu care pot parcurge o anumită distanță a traseului fără a fi nevoie de conectare la linia, de exemplu, în cazul unei întreruperi a rețelei electrice în oricare dintre secțiuni.

Pe de altă parte, Târgu Jiu va achiziționa și 11 troleibuze după licitația lansată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației din țară. În acest caz, este modelul Solaris Trollino 12 cu podea joasă, noile vehicule fiind programate să intre în funcțiune la începutul anului 2022.

Solaris se bucură de o înaltă recunoaștere în România; unde relația sa cu operatorii de transport români datează din 2002. De atunci, filiala Grupului CAF a furnizat peste 300 de vehicule în țară, subliniind că toate ultimele contracte acoperă vehicule de transport ecologic, în principal autobuze și cărucioare electrice Solaris Urbino.

Raul Sanchez
Jurnalist spaniol care colaborează cu HotNews și Euronews. A lucrat pentru agenție de presa EFE la București și a fost corespondent pentru România al cotidianului El Pais.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE