Duma de Stat a votat o rezoluție pentru recunoașterea republicilor separatiste din Donbas și Lugansk din estul Ucrainei

Data:

Deputații din Duma de Stat a Rusiei au votat, marți, cu majoritate de voturi o rezoluție pentru recunoașterea Republicilor separatiste Populare Donețk și Lugansk din estul Ucrainei, iar aceasta va fi trimisă imediat lui Vladimir Putin pentru aprobare, relatează agenția rusă TASS, citată de G4 MEDIA.

Au fost 351 voturi pentru, 16 împotrivă și o abținere. Propunerea votată a aparținut comuniștilor ruși. Decretul va fi trimis direct președintelui Federației Ruse, pentru a recunoaște LNR și DNR.

Și agenția France Presse relatează că parlamentul rus a votat marți să-l îndemne pe președintele Vladimir Putin să recunoască independența regiunilor separatiste ale Ucrainei, Donesk și Lugansk, pe fondul tensiunilor cu Occidentul din cauza acumulării de trupe militare la granița ruso-ucraineană.

Președintele Camerei inferioare a Dumei de Stat, Viacheslav Volodin, a scris pe rețelele de socializare că parlamentarii ruși au decis să-i ceară lui Putin să recunoască două regiuni separatiste din estul Ucrainei drept „state suverane și independente”.

Două rezoluții au fost prezentate Camerei inferioare cu scopul de a recunoaște Republica Populară Donețk (DPR) și Republica Populară Lugansk (LPR), care s-au autodeclarat independente în 2014, amintește Euronews.

Ambele sunt situate în regiunea Donbas, din estul Ucrainei, unde separatiștii susținuți de ruși luptă cu forțele ucrainene.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Degustare de vin în beciurile faimoasei cârciume Bolta Rece din Iași | Ziarul de Iași

Degustare de vin în beciurile faimoasei cârciume Bolta Rece...

Cătălin Cîrstoiu despre retragerea candidaturii: „Un medic nu abandonează niciodată”

Cătălin Cîrstoiu despre retragerea candidaturii pentru Primăria Bucureștiului: „Nu...

Cum afectează decizia PSD-PNL candidaturile lui Nicușor Dan și al lui Piedone

Cum afectează decizia PSD-PNL de a-l retrage pe Cîrstoiu...

Urmează o retragere a lui Piedone în favoarea Gabrielei Firea? | Aktual24

Urmează o retragere a lui Piedone în favoarea Gabrielei...