Breaza sau „Davosul României”, orașul cu cel mai ozonat aer din Europa de Est | Știri Actuale

Data:

spot_img

Breaza sau „Davosul României”, orașul cu cel mai ozonat aer din Europa de Est, este poarta de deschidere a Văii Prahovei. 

Clima si aerul extrem de ozonat, excelente pentru tratarea căilor respiratorii, i-au atras denumirea de „Davosul României“, fiind comparat permanent cu celebrul orășel din Elveţia. Liniștea Brezei a atras și foarte mulţi bucureșteni care și-au construit case de vacanță aici, aducând și porecla de… „sectorul 7 al Bucureștiului“.

Cu aceste informaţii știute cu mult înainte, am acceptat invitaţia Primăriei Orașului Breaza și a agenţiei „Viaţa ca o vacanţă” de a petrece o zi ca turist la Breaza. Un concept interesant, pentru că oamenii cred că în orașele mici nu poţi face turism. 

Doina Marinescu, împreună cu primarul Bogdan Novac și viceprimarul Emanuel Necula, au încercat să ne demonstreze că poţi petrece o zi la Breaza fără a te plictisi și fără a simţi cum trece timpul. 

A lăsat Bucureștiul pentru micuţul orășel prahovean

Excursia noastră, realizată cu microbuzul celor de la AutoKlass, a început cu o oprire la cea mai spectaculoasă pensiune din Breaza (așa cum vă spuneam într-un alt articol) – Casa Ianuş. 

Ca de obicei, doamna Lenuş s-a dovedit a fi o gazdă excelentă, iar grupul de jurnaliști mai-mai că și-ar fi petrecut toată ziua în grădina Casei Ianuş. Nu de alta, dar plăcintele și cornuleţele doamnei au fost ca de obicei la mare înălţime, iar cafeaua adusă de domnul Ianuş perfectă pentru un superb început de zi de toamnă. 

Povestea doamnei avocat, care a lăsat agitaţia Bucureștiului pentru micuţul orășel prahovean, este fașcinantă, ori de câte ori o asculţi.  Iar pensiunea elegantă a soţilor Ianuş (catalogată ingrat de legile românesti cu doar trei stele) dezvăluie noi surprize la fiecare vizită. 

În superba grădină a Casei Ianuş funcţionează si Cafeneaua LeNuş, creată special pentru oricine caută o oază de relaxare în natură.

Continuarea în Știri Actuale

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: stiriactuale.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

A8 Moțca-Ungheni, un pas mai aproape de realizare | Ziarul de Iași

A8 Moțca-Ungheni, un pas mai aproape de realizare. „Suntem...

19 percheziții domiciliare și 14 persoane reținute în mai multe județe din țară | Gazeta de Dimineață

19 percheziții domiciliare și 14 inculpați reținuți, într-un dosar...

Traficul rutier a fost închis în centrul orașului Slatina pentru organizarea „Zilelor Recoltei” | Reporter24

Traficul rutier a fost închis în centrul orașului, Bulevardul...

Jocurile piramidale și pericolul din mediul online. Cum acționează infractorii | Átlátszó Erdély

Jocurile piramidale și pericolul din mediul online. Acest articol...