duminică, 28 noiembrie 2021
AcasăLa ziActualitateBrîndușa Armanca, aleasă în Consiliul de Etică și Arbitraj al Asociației Europene...

Brîndușa Armanca, aleasă în Consiliul de Etică și Arbitraj al Asociației Europene a Jurnaliștilor

Ziarista și scriitoarea Brîndușa Armanca a fost aleasă, în urma alegerilor online desfășurate pe 15 februarie, membră în cadrul Consiliului de Etică și Arbitraj al Asociației Europene a Jurnaliștilor (AEJ).

Sursa Foto: Brîndușa Armanca/Facebook

De asemenea, în urma voturilor exprimate de jurnaliștii afiliați AEJ, noua componență a forului european este următoarea:

Președinte : Saia Tsaousidou (Grecia).Vicepreședinți : Javier Arribas (Spania), Tibor Macak (Slovacia), Simone Rappel (Irlanda).Secretar general: Edward Steen (Austria).Trezorier: Luigi Cobisi (Italia).Consiliul de Etică și Arbitraj: Brîndușa Armanca (România), Nurer Zaman Bhuiyan (Finlanda), Eileen Dunne (Irlanda), Giuseppe Jacobini (Italia), Pedro Gonzales Martinez (Spania), Panagiotis Sfaelos (Grecia).Comitetul de Audit: Javier Martín Domínguez (Spain), Lampros Rodis (Greece), Tim Ryan (Ireland), Hasan Kahvecioglu (Cyprus), David Worsfold (UK).Reprezentant Libertatea presei: William Horsley (Marea Britanie).Reprezentant la Bruxelles: Javier Jimenez Moratalla (Spania) și Reprezentant Fake News: Irina Nedeva (Bulgaria).

Sursa Foto: Brîndușa Armanca/Facebook

AEJ este o organizație neguvernamentală, fără apartenență politică, ce are sediul la Bruxelles, operează sub legea belgiană și reunește jurnaliștii independenți din întreaga Europă, prin intermediul secțiilor naționale. AEJ a fost înființată în 1962 și numără în prezent 27 de secții naționale, fondate de jurnaliști TV, radio, cotidian, presă culturală, dar și de liber profesioniști din mediul online. Împreună cu UNESCO și Consiliul Europei, este membră a Mișcării Europene, având o relație de colaborare cu OSCE pe libertatea presei, prin William Horsley, reprezentant ales de Adunarea Generală AEJ. Consiliul Europei – Divizia Media a acordat AEJ statutul observator. Data de 3 mai a fiecărui an este dedicată de secțiile naționale AEJ dezbaterilor privind libertatea presei.

Brîndușa Armanca este jurnalistă, scriitoare și profesor universitar.Este autoarea a șase cărți de jurnalism și a predat cursuri de mass-media la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, Universitatea de Vest din Timișoara și Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Aceasta a obținut premii importante pentru documentare TV și jurnalism. A condus Institutul Cultural Român din Budapesta, iar între 2010 și 2011 a deținut președinția Institutelor Naționale de Cultură ale UE.

Sebastian Rusu
Jurnalist de politică externă, specializat în problematica spațiului ex-sovietic: Republica Moldova, absolvent al Ecole Doctorale En Science Sociales, AUF. A debutat în presa centrală în anul 2007, unde a abordat chestiuni de politică externă, internă și apărare. De-a lungul timpului, a scris la Curentul, Newsin, Adevărul, Evenimentul Zilei, Evenimentul Zilei de Chișinău, Pagina de Rusia, Politikon.md și Jurnaliștii.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE