sâmbătă, 27 noiembrie 2021
AcasăNewsletter„Bronxul” Timișoarei. Sute de oameni care locuiesc într-o zonă de case la...

„Bronxul” Timișoarei. Sute de oameni care locuiesc într-o zonă de case la câțiva pași de centrul orașului, exasperați de incendierea ilegală a gunoaielor

Un fum gros se ridică în fiecare zi într-un cartier timișorean de case, din cauză că în zonă sunt incendiate gunoaie, chiar pe un teren al primăriei. Polițiștii locali și comisarii Gărzii de Mediu dau amenzi, însă asta nu îi descurajează pe cei care ard deșeurile. La capătul răbdării, timișorenii afectați cer intervenția de urgență a autorităților locale.

Sunt deja ani buni de când timișorenii care s-au mutat în zona de case situată între cartierul Kuntz și Rudolf Walter sunt obligați să îi suporte pe vecinii mai puțin familiarizați cu regulile de conviețuire. Liniștea zonei aflate în apropierea centrului orașului este perturbată zilnic de mașinile de gunoi care descarcă deșeurile pe un teren care aparține primăriei și care sunt mai apoi incendiate de locuitori din cartierul Kuntz. O dată, de două, chiar și de trei ori pe zi. Spațiul s-a transformat în timp într-o adevărată rampă de gunoi.

„Sunt gunoaie colectate din tot orașul, probabil, presupunem că este o filieră care aduce gunoaie, foarte mulți din locuitorii cartierului Kuntz sunt angajații Retim. Am văzut și mașina Retim care vine și staționează aproximativ 15-20 de minute, luni de exemplu, când nu are traseu în zonă. Și se descarcă, pentru că în următoarea oră se aprinde focul. Deci probabil se colectează prin mașinile de la Retim diverse sârme, cauciucuri care se ard și ulterior se vinde cuprul. Bănuim. Sau gunoaie din curțile oamenilor care în loc să ducă la rampa de gunoi preferă să dea un ciubuc și să nu își complice viața. Pe terenul viran se aruncă, se abandonează, în cel mai fericit caz se ard.”, a declarat unul dintre timișorenii care locuiește pe strada Vasile Crețu.

Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE