Bucureștiul găzduiește Festivalul Filmului Evreiesc | Puterea a Cincea

Data:

spot_img

Bucureștiul găzduiește o nouă ediție a Festivalului Filmului Evreiesc, care reunește o selecție variată de filme realizate de regizori evrei, dar și evenimente conexe, precum momente muzicale, lansări de carte și expoziții. Printre noutățile acestei ediții se numără un concurs de scurtmetraje dedicat adolescenților, menit să promoveze cunoașterea patrimoniului și personalităților evreiești în rândul tinerelor generații.

Festivalul Filmului Evreiesc va desfăşura în perioada 27 – 31 octombrie, la Arcub – Hanul Gabroveni, Sala Mare, Lipscani nr. 84-90. Tema centrală a acestei ediţii este „vârstele identității”. Filmele din cadrul festivalului sunt selectate pentru a oferi publicului o viziune cât mai amplă asupra culturii, valorilor și tradițiilor evreiești. Accesul la proiecții și evenimentele conexe din program este liber, însă în limita locurilor disponibile. Cei interesați sunt invitați să transmită o solicitare pe email, către semper.culturalia@gmail.com.

Citește și: BREAKING Israelul lansează un atac asupra Iranului ca răspuns pentru incidentul din 1 octombrie

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc în 27 octombrie, de la ora 18, cu un program care aduce laolaltă filmul, artele vizuale, cartea și muzica.

Filmul proiectat în seara de deschidere este chiar pelicula recompensată în acest an cu Premiul pentru dialog intercultural la Festivalul de Film Evreiesc Berlin Brandenburg: Telling Nonie, în regia lui Paz Schwartz, o producție Israel, din 2023,

În aceeași seară, va fi vernisată expoziția Bucureștiul sefard care include zece povești din istoria Bucureștiului evreilor spanioli, în prezența autoarelor – Felicia Waldman și Anca Tudorancea –, care va putea fi vizitată de-a lungul celor cinci zile ale festivalului. De asemenea, volumul Halfon saga: o poveste despre ascensiunea și declinul aristocrației sefarde din România, de Felicia Waldman, apărut recent la Editura Integral, va fi și acesta lansat în seara de debut a ediției din acest an a Festivalului Filmului Evreiesc. Momentul muzical al serii va fi susținut de pianistul Ethan Schmeisser și soprana Oana Berbec.

Continuarea, în Putereaacincea.ro

Citește și: „Cum poate fi o țintă militară omul flămând care se duce să ia o plasă cu mâncare?” Petru Gabor | INTERVIU

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Puterea a Cincea)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related