Bucureștiul intră în scenariul Roșu. Rata de infectare a trecut de 3 la mie. Noi restricții

Data:

Capitala intră în scenariul roșu, după ce rata de infectare a trecut de 3 la mia de locuitori, conform informațiilor furnizate de Prefectura București. Reamintim că în localitățile în care rata de infectare este peste 3 la mie, dar nu depășește 6 la mie, accesul în restaurante, săli de spectacole sau evenimente private se poate face doar pe baza certificatului verde COVID.

Incidența cazurilor COVID-19 la mia de locuitori a crescut la 3,3 la mie, de la 2,91 cu o zi în urmă, a anunțat subprefectul Capitalei Antonela Ghiță, care urmează să convoace Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, pentru a adopta hotărârea cu noile restricții.

În Capitală, incidența cazurilor COVID-19 la mia de locuitori a trecut vineri, 17 septembrie, de pragul de 2.

Reamintim că în localitățile în care rata de infectare trece de 3 la mia de locuitori accesul în unele spații publice și la evenimente este permis doar cu certificat verde COVID.
În 267 de localități din România – față de 224 luni – incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori este mai mare sau egală cu 3, potrivit datelor oficiale publicate marți. Lista include și 6 municipii reședință de județ: Satu Mare, Bistrița, Timișoara, Baia Mare, Cluj-Napoca, Botoșani.

Certificatul verde COVID este folosit pentru călătoriile în Uniunea Europeană și a devenit obligatoriu de luni și în România, în localitățile unde incidența cazurilor de coronavirus este între 3 și la 6 la mia de locuitori, pentru accesul în baruri, restaurante, evenimente private, spectacole, concerte.

Și copiii cu vârsta de peste 6 ani vor avea nevoie de certificatul verde pentru a merge cu părinții la restaurant, la nuntă sau la alte evenimente.
Obligativitatea certificatului Covid a fost introdusă de Guvern vineri, printr-o hotărâre.

Citește articolul integral pe HotNews.ro

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...