joi, 5 august 2021
AcasăNewsletterBugetarii au ieșit în stradă. „Cîțu când apare, sporul dispare!”

Bugetarii au ieșit în stradă. „Cîțu când apare, sporul dispare!”

Peste 50 de protestatari din sindicatul Publisind pichetează astăzi Palatul Administrativ al municipiului Reșița, loc în care își are sediul și Instituția Prefectului, aceasta fiind vizată de protestul sindicaliștilor.

Sunt prezenți angajați din sindicatul Europol, Publisind și Dicasterial, adică funcționari publici din ANAF sau mediu, polițiști, grefieri și personalul auxiliar din Justiție.

„Suntem supărați că ne tot furați!”

Sindicaliștii au protestat și la finele lunii decembrie a anului trecut împotriva măsurilor bugetare anunțate de Guvern cu privire la angajații din sectorul bugetar.

„Apreciem că măsurile de austeritate impuse de Guvernul Cîțu reprezintă ultima soluție la problemele economice pe care le traversează țara noastră. Creșterea deficitului bugetar este un pretext la îndemână pentru toate guvernele dispuse în primul rând să taie.

Suspendarea aplicării legii-cadru privind salarizarea bugetarilor echivalează cu tăierile salariale aplicate brutal în anii crizei economice, reprezentând măsuri de austeritate care nu s-au dovedit eficiente și care au făcut foarte dificilă revenirea la normalitate.

S-a demonstrat că diminuarea puterii de cumpărare a lucrătorilor inclusiv prin creșterea insuficientă a salariului minim afectează productivitatea. Cerem Guvernului să renunțe la aceste măsuri și să aplice legea, așa cum a fost adoptată de Parlamentul României”, arată aceștia într-un protest depus la Prefectura Caraș-Severin.

Azi la Reșița, mâine la Cotroceni

Protestele de miercuri au avut loc în fața Prefecturilor din județele Caraș-Severin, Cluj și Iași iar mâine aceștia anunță noi proteste în mai multe județe dar și în fața Palatului Cotroceni. Aceștia spun că nu trebuie să fie un stigmat faptul că ești angajat al Statului și că așteaptă, încă din anul 2010, o salarizare echitabilă, în concordanță cu celelalte clase sociale din România.

„Avem o nouă lege-cadru din 2017 care nu a fost aplicată decât pentru anumite familii ocupaționale. Însă sectorul public nu este împărțit în șmecheri și fraieri! Sporurile sunt înghețate din 2010. Din 2021 îngheață din nou și salariile după doar doi ani de aplicare a legii-cadru, însă îngheață exact acele salarii aflate mult sub nivelul prevăzut de lege și care ar fi trebuit aduse la un nivel corespunzător până în 2022” mai arată protestatarii în manifestul lor.

Cristian Franț
Jurnalist de investigații din Banat, a avut numeroase colaborări atât cu presa locală, cât și cu cea centrală, dar și activități în mediul ONG. Corespondent Realitatea TV, autor a numeroase anchete în Adevărul, a semnat și pentru Express de Banat sau Puterea. Acum scrie pentru Reșița.ro și este editor coordonator al cotidianului online Știri din Banat.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE