Bugetarii vor avea încă 2 zile libere în 2025 | The Epoch Times

Data:

spot_img

Bugetarii vor avea încă 2 zile libere în 2025, aceștia vor începe anul cu o săptămână liberă, urmând să revină la muncă abia pe 8 ianuarie.

Ministerul Muncii a emis un proiect de Hotărâre de Guvern privind stabilirea zilelor lucrătoare pentru care se acordă zile libere, altele decât zilele de sărbătoare legală, pentru anul 2025, prin care propune să fie zi liberă naţională şi data de 3 ianuarie, pe lângă zilele de 1 şi 2 ianuarie şi zilele de 6 şi 7 ianuarie

Astfel, bugetarii vor începe să lucreze abia din data de 8 ianuarie, pentru că zilele de 4 şi 5 ianuarie sunt în weekend, scrie Adevărul. Românii vor avea o nouă minivacanţă şi de Ziua Muncii.

Citește și: Știință, nu pseudoștiință. Sofia, la 102 ani, ia lecții de astronomie de la o profesoară din Elveția. Vrea să afle de unde vine încălzirea globală și dacă stelele dispar

Nu toți bugetarii vor avea liber

Potrivit propunerii de act normativ, zilele de 3 ianuarie şi 2 mai 2025 vor fi stabilite ca zile libere. „Instituţiile publice şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 ianuarie 2025, respectiv 31 mai 2025 potrivit planificărilor stabilite”, precizează Ministerul Muncii.

Potrivit acestuia, prestarea muncii conform celor menţionate „nu conferă acordarea de timp liber corespunzător”

Citește și: Livia Grama Medilanski (Düsseldorf): „Avem nevoie de un institut cultural «Carol I al României» pentru miile de români care sunt aici și pentru cultivarea relațiilor cu germanii”

Cine nu poate avea liber:

  • În ceea ce priveşte locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii, dispoziţiile prezentului proiect de act normativ nu se aplică.
  • De asemenea, pentru funcţionarea justiţiei ca serviciu public, dispoziţiile prezentului proiect de act normativ nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 3 ianuarie, respectiv 2 mai 2025 şi nici participanţilor în aceste procese.

Continuarea în The Epoch Times

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: epochtimes-romania.com )

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Rise Project: Clanul din Sectorul 4

Cum a devenit Sectorul 4 victima grupărilor de crimă...

Spitalul Pediatric Monobloc, un pas mai aproape de realizare | Monitorul de Cluj

Spitalul Pediatric Monobloc, un pas mai aproape de realizare....