Burghezia bugetară, vacanțe la mare sau în deltă, pe bani publici, camuflate îndărătul „cursurilor de perfecționare”

Data:

Anul acesta, prim-ministrul Florin Cîţu a decis să nu mai acorde aşa-numitele vouchere de vacanţă, în valoare a câte 1.450 de lei fiecare, celor 1,3-1,4 milioane de angajaţi din sistemul bugetar, reducând astfel cheltuielile statului cu aproximativ 1,8 miliarde de lei (cam 376 de milioane de euro).

Aristocraţia bugetară a transformat, însă, cursurile de calificare, pregătire profesională şi perfecţionare într-o afacere turistică, transformând, în fapt, aceste „cursuri” în pretextul perfect pentru o vacanţă plătită de contribuabili.

Toate aceste „cursuri”, îndărătul cărora se camuflează nişte vacanţe de vis, au câteva atribute comune, indiferent ce instituţie de stat sau a puterii locale le organizează.

Ele se fac numai şi numai în locuri turistice de top, gen Litoral, Delta Dunării, Poiana Braşov, Sinaia şi altele asemenea. Niciodată, dar niciodată, aceste cursuri nu se fac la sediile instituţiilor sau în vreo unitate de învăţământ. Toate se organizează numai în sezonul concediilor, adică vara, în iulie-august.

Toate oferă celor care participă posibilitatea să-şi ia la „cursuri” soţul/soţia şi copilul/copiii, că altfel n-ar mai fi vacanţă. Toţi participanţii primesc o „diplomă de participare”, adică o hârtie calpă, fără nicio valoare.

Colegii de la Recorder au calculat că, în anul 2017, tot acest dezmăţ bugetar ne-a costat pe noi, ceilalţi, care plătim acest dezmăţ, aproximativ 5 milioane de euro.

Probabil, în 2021, că sunt alte preţuri, inflaţie în creştere etc, suma e şi mai mare. Să nu mai pomenim că unele cursuri au tematică de-a dreptul caraghioasă, gen „management al stresului și gestionarea emoțiilor”.

Citește articolul integral în Argeșul Online

spot_imgspot_img
Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Comercianții cer închiderea magazinelor mari în weekend. Părerile sunt împărțite

Micii comercianți vor ca supermarketurile să fie închise în...

O firmă de transport a luat în leasing 90 de mașini, apoi a refuzat să mai achite ratele. Ca să nu le returneze, le-a...

Marți dimineață, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Mureș, sub...

În România crește influența serviciilor și a armatei

În România crește influența serviciilor și a armatei. Stabilitatea...