luni, 24 ianuarie 2022
AcasăNewsletterCa să rămână în funcţie, secretarul unei comune din Bihor şi-a falsificat...

Ca să rămână în funcţie, secretarul unei comune din Bihor şi-a falsificat diploma

Administraţia din România e şvaiţer, populată cu funcţionari care îşi „cumpără” diplome de la cine ştie ce facultate judeţeană absolvită la „FF” sau, mai rău, care şi le falsifică de-a dreptul. 

Oricât pare greu de crezut a doua variantă, BIHOREANUL a descoperit un asemenea caz în Primăria Tulca, unde secretarul comunei, Lucian Matei, şi-a fabricat singur actele de studii. Culmea e că, prins în fapt, a rămas în „sistem”, la stat, printr-un simplu transfer la altă Primărie…

Din întâmplare 

Lucian Matei se putea bucura până la pensionare de salariul de peste 6.200 lei dacă astă-toamnă noului primar, PSD-istul Daniel Avrămuţ (foto), nu-i trecea prin cap să evalueze „moştenirea” preluată de la Ioan Bulzan (PNL), care condusese Primăria din 2008.

Dispunând şi o verificare a dosarelor de personal, noului edil i s-a părut suspect că în cel al secretarului comunei, angajat din 1997, figurau doar o copie a diplomei de Bacalaureat, plus copia unei adeverinţe şi cea a unei diplome de absolvire emise de Universitatea Tibiscus din Timişoara.

„Copiile actelor de studii superioare mi s-au părut dubioase. Suspiciunile mi s-au întărit după ce i-am cerut dlui Matei să prezinte diploma de licenţă în original şi a tot tărăgănat s-o arate, aşa că în noiembrie am cerut Universităţii să ne comunice dacă îi aparţin”, spune primarul Daniel Avrămuţ.

De altfel, cele două copii nu aveau cum să nu sară în ochi: cea a adeverinţei, datate 5 iulie 2009, arată că Matei ar fi absolvit specializarea Administraţie publică a Facultăţii de Drept Tibiscus, promoţia 2009, cu media 9.00 la examenul de licenţă susţinut în vara acelui an, în timp ce copia diplomei era datată cu anul 2004. O discrepanţă flagrantă.

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE