Ar fi nevoie de o nouă lege a educației? Da, fără îndoială. Dar ar fi nevoie de una care să fie despre educație. Sunt concluziile discuțiilor purtate recent la Cafeneaua filosofică, relatate pe blogul Let’s talk about books:
„Legile se mai ocupă de așa numite «evaluări standardizate» care tare-i sperie pe profesori pentru că, din nou, în lipsa normelor de aplicare, ele pot însemna orice, inclusiv «teste grilă». De oferirea de portițe și drumuri alternative de formare (a profesorilor), de școlarizare (în școli sau colegii speciale care-și organizează propriile lor examene, din nou nu se știe cum), de promovare.
Se ocupă ele și de elevi? Mai degrabă de noțiunea abstractă de elev, văzut în chip de «cap» în procesul de finanțare (finanțarea pe cap de elev), sau necunoscută în încercarea de a obține «excelența»”.
Urmăriți AICI un dialog între Dana Jalobeanu și Petru Clej pe de o parte și Mihai Maci, Ciprian Mihali, Luminița Corneanu, Doru Căstăian și Lucian Ancu, de cealaltă parte.
Let’s talk about books este un „blog de cărți” deschis tuturor cititorilor, care găsesc aici recenzii și recomandări de lectură, liste cu lucruri de citit sau dezbateri despre cărți și idei.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
Foto: Facebook Ministerul Educației