Călătorie în miezul vieții – Portrete, comunități, istorii. Povești dintr-o lume în mișcare – Ruxandra Hurezean

Data:

spot_img

De 1 Decembrie, PRESShub vă recomandă o carte despre România care n-a capitulat: Volumul de reportaje al colaboratoarei noastre, Ruxandra Hurezean, apărut la Editura Humanitas„Călătorie în miezul vieții – Portrete, comunități, istorii. Povești dintr-o lume în mișcare”.

Este o scrisoare de dragoste către România și către oamenii ei. O plonjare în viața celor care au înfruntat istoria și au scris propriul lor destin. De 30 de ani, jurnalista călătorește prin România și în afara ei, întâlnind oameni și ascultând poveștile lor.

În «Călătorie în miezul vieții», ea ne prezintă o Românie care nu a capitulat, o țară plină de speranță și de oameni care luptă pentru a-și urma visurile. Reportajele sale ne învață să privim altfel realitatea, să descoperim fascinantul dincolo de banalitatea vieții. În fiecare pagină ea ne prezintă oameni care au supraviețuit în ciuda constrângerilor timpului lor, care au urmat visurile lor și care continuă să inspire.

„Călătorie în miezul vieții” este o carte care vă va face să reflectați la viața voastră, la valorile voastre și la ce înseamnă să fii om. Reportajele sale sunt mult mai mult decât simple descrieri ale unui loc sau ale unor oameni; ele sunt o veritabilă explorare a sufletului uman. Ruxandra ne invită să descoperim România așa cum este ea cu adevărat – cu istorie, cultură, credință și viață cotidiană, adesea neglijate de zgomotul lumii moderne.

Ruxandra Hurezean este jurnalistă cu peste 30 de ani de experiență în reportajul social, autoarea unor volume ce documentează cu pasiune destinele unor oameni pentru care istoria nu a fost niciodată simplă sau liniară.

Recunoscută pentru capacitatea de a captura esența umană și pentru curajul de a căuta poveștile din spatele evenimentelor istorice, Ruxandra a câștigat aprecierea cititorilor și a criticii deopotrivă. „Călătorie în miezul vieții” este rezultatul unui demers profund, construit din întâlniri, cercetări și reflecții asupra unui trecut care trăiește în continuare în prezent.

Despre carte și autoare

Dan Tăpălagă, jurnalist:

De multe ori, numărul de accesări înregistrat de un text semnat Ruxandra Hurezean bătea de departe știrea zilei; reportajele ei ardeau mai intens decât știrile derizorii de peste zi, oricât de incendiare ar fi fost ele.

Reportajele ei trec testul timpului, personajele Ruxandrei trăiesc dincolo de epoca lor. Aceasta este marea artă a reportajului, de a ține vii crâmpeie de viață autentică și după ce ele se sting.”

Brîndușa Armanca, jurnalistă: 

Deosebită este capacitatea au­toa­rei de a împacheta investigația riguroasă și da­tele de arhivă sau de istorie orală, într-o re­latare fabuloasă, hrănită parcă de imaginație. Nimic din ce e sensibil, istoric și uman nu îi este străin reporterului care recuperează is­toria înstrăinării unei comunități de ispravă, sor­tită pieirii.”

Mircea Miclea, psiholog:

Reportajele ei sunt un prilej de reflecție și dezvoltare personală; sunt ferestre către sufletele noastre. După ce le citești, textele ei îți rămân în minte și te fac să reflectezi la tine, la viața ta, la valorile tale. Ea ne învață să privim altfel o realitate pe care tindem să o strivim sub utilitarism și rutinele noastre cotidiene; ne face să descoperim fascinantul, dincolo de banalitatea vieții.”

Cartea se găsește în librării sau poate fi comandată de pe site-ul Editurii Humanitas, precum și de pe alte librării online.

Citește și: Exclusiv. Caroline Fernolend, Marele Premiu Europa Nostra: „Visul meu este ca autoritățile să-și asume faptul că de mulți ani ONG-urile din România identifică și suplinesc lipsurile în multe domenii.”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ruxandra Hurezean
Ruxandra Hurezean
Ruxandra Hurezean a absolvit Facultatea de Filosofie din Cluj-Napoca, cu specializarea Sociologie. Lucrează în presă de peste 25 de ani, timp în care s-a specializat în reportajul social. A condus redacții și a contribuit la înființarea de publicații, lucrând atât pentru presa locală, cât și cea națională. A trecut dincolo de știrile care durează, știm bine, o zi și este autoarea a cinci volume de reportaje și proză scurtă. A fost premiată în mai multe rânduri de către Asociația Profesioniștilor din Presă Cluj și a primit „Premiul Mass-Media” al Ambasadei Germaniei la București pentru reportajele privind istoria și prezentul minorității germane din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Crin Antonescu îşi suspendă candidatura la prezidenţiale

Crin Antonescu a anunţat, sâmbătă seară, că îşi consideră...

Istoria comunismului, o nouă disciplină școlară | Analiză Deutsche Welle

Dacă am putea da timpul înapoi, nostalgicii regimului Ceaușescu...