Căldură cu măsură: Proprietarii de apartamente din Oradea, obligaţi prin lege să îşi monteze repartitoare pe calorifere

Data:

Până la sfârşitul anului, tot românul de la bloc va trebui să aibă individualizat consumul de energie termică, la nivel de apartament! 

O lege adoptată săptămâna trecută prevede sancţiuni usturătoare, de până la 1.000 lei, cât două facturi de iarnă grea, pentru cei care nu se conformează. „Oamenii sunt păţiţi şi nu mai vor să audă de repartitoare. Până nu se vor da primele amenzi nu îşi va monta nimeni”, prevede un administrator de asociaţii de proprietari.

„Plăteşti cât consumi”

Obligativitatea montării contoarelor sau a repartitoarelor de costuri pe caloriferele din blocurile de locuinţe a fost impusă încă de acum 15 ani, prin Legea 325/2006 privind serviciul public de alimentare cu energie termică. Prevederea a fost preluată ulterior în Legea 121/2014 privind eficienţa energetică şi chiar a avut ca termen de ducere la îndeplinire sfârşitul anului 2016. 

Citește articolul complet în Bihoreanul

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

2 COMENTARII

  1. Repartitoarele nu sunt instrumente omologate si supuse controlului metrologic pentru masurarea cantitatii de caldura.Gigacalorimetrul se numeste aparatul care da consumul real.

  2. Si inca ceva: pana acum Legea 121/2014 prevdea ca termen 31 decembrie 2016, termen care vad ca a fost modificat recent in 31.12.2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce spune șeful CFR Călători despre accidentul feroviar de ieri, soldat cu moartea unei femei

Directorul General al CFR Călători, Traian Preoteasa, susține că...

Sate scoase în lume doar cu internetul

Oamenii de la ţară aşteaptă internetul de mare viteză...

Pagina de Facebook a Anei Birchall a fost spartă – hackerii au pus steagul Isis la poza de profil

Pagina oficilă de Facebook a Anei Birchall, fost ministru...