Cămașa sunt EU! SânzIEne la muzEU!

Data:

Pe 22 iunie a avut loc la Complexul Muzeal Județean Bistrița-Năsăud o prezentare a proiectului „Cămașa sunt EU! Sânzienele la Muzeu!”, un eveniment care va avea loc joi, 24 iunie, și care deschide o expoziție rezultată în urma unui studiu aprofundat al cămășilor tradiționale din județul nostru, aflate în depozitele muzeului, la secția etnografie și la secția grafică, bunuri de patrimoniu național. Studiul a fost efectuat de o echipă de trei muzeografi bistrițeni Gela Neamțu, Mihaela Bolog (etnografie) și Alina Ilia-Sabo (grafică), rezultatele fiind valorificate într-o expoziție reprezentativă.

Pe 24 iunie, deschiderea expoziției reprezintă un eveniment gândit special pentru a marca Ziua internațională a IEI românești, Sânzienele și sărbătoarea creștină a nașterii Sf. Ioan Botezătorul, cu implicarea unor meșteri populari, elevi și zona ONG.

De ce consider că e inedit proiectul acesta? Pentru că iese din zona de confort și de prezentare strict științifică a elementelor și obiectivelor, respectiv rezultatelor studiului etnografic, pentru că inițiază un dialog peste ani între generații, dar mai ales pentru caracterul viu, live al conceptului. Este cel mai ușor să înveți din experiențele trăite și aceste amintiri sunt cele mai longevive, rămân în memorie pentru foarte mulți ani.

Citește articolul complet în Năsăudeanul

spot_imgspot_img
Năsăudeanul
Năsăudeanulhttps://nasaudeanul.ro
Subiectele și articolele din „Năsăudeanul” se referă în primul rând la oamenii de lângă noi: fie că vorbim despre năsăudeni, fie că vorbim despre locuitorii județului – al cărui al doilea nume este, să nu uităm, Năsăud – care își aduc local, zi de zi, contribuția pentru comunitate, fie despre cei care au plecat în străinătate pentru o viață mai bună, dar nu s-au rupt de viața plaiului natal drag, fie că vorbim despre instituțiile care ne afectează, în bine sau rău, existența noastră și a celor de lângă noi, oriunde ne-am afla. Misiunea noastră este de a informa, corect și complet, pentru a sprijini formarea unei comunități responsabilă și puternică, pentru a promova valorile locale autentice, oameni și locuri și, în general, pentru a contribui la binele societății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Autostrada Transilvania. Lucrările la tronsonul Chiribiș – Biharia vor începe abia anul viitor | Bihoreanul

CNAIR a ordonat începerea lucrărilor pentru construirea celor 28,55...

Parlamentul European aprobă primele norme ale UE privind combaterea violenței împotriva femeilor

Primele norme ale UE privind combaterea violenței împotriva femeilor...

Peste 85 de edituri, la Târgul de Carte Gaudeamus din Cluj-Napoca | Monitorul de Cluj

Cel mai mare târg de carte din Transilvania, Târgul...