miercuri, 28 iulie 2021
AcasăNewsletterCămătărie și șantaj la adăpostul amanetului

Cămătărie și șantaj la adăpostul amanetului

Timp de aproape zece ani, patronul unor case de amanet din Galaţi a condus o reţea “specializată” în împrumuturi de bani cu dobânzi astronomice, finalizate cu acte de violenţă psihică şi însuşirea abuzivă a imobilelor oferite drept gaj.

Acţiunile reţelei căpătau un aparent iz de legalitate, cu concursul unui notar şi al unui executor judecătoresc, în faţa cărora victimele erau duse şi puse să semneze documentele. 12 persoane au ajuns la DIICOT miercuri, 11 noiembrie, după ce poliţiştii de la Crimă Organizată au descins în zece locaţii de unde au ridicat înscrisuri, bani, aur şi maşini de lux. 

2011 este anul în care gruparea, despre care anchetatorii spun că ar fi formată din şapte membri, ar fi început să “activeze” pe piaţa acordării de împrumuturi cu dobândă, garanţii şi acte de violenţă, cunoscute generic sub numele de camătă.

Liderul grupului, care ar fi coordonat fiecare pas, de la selectarea persoanelor care urmau să devină “debitoare”, la semnarea contractelor şi ulterior la recuperarea sumelor sau a garanţiilor, este proprietarul unor case de amanet din Galaţi, care ar fi atras în mecanismul afacerii atât angajaţi ai firrmelor pe care le controla, cât şi autorităţi care să îşi dea girul legalităţii asupra documentelor în baza cărora, timp de mai bine de nouă ani, ar fi obţinut aproape 1.500.000 de lei şi peste 100.000 de euro. 

Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE