Camelia Bogdan acuză că CCR tergiversează un dosar privind excluderea sa din magistratură | Epoch Times

Data:

spot_img

Camelia Bogdan, judecătoarea exclusă din magistratură după ce l-a trimis după gratii pe Dan Voiculescu şi a dispus recuperarea prejudiciului de 60 de milioane de euro, acuză că un dosar privind cea de-a doua excludere a ei din magistratură este tergiversat de CCR, scrie Epoch Times România.

Concret, Camelia Bogdan punctează faptul că a fost exclusă din magistratură pentru a doua oară pentru că a soluţionat un dosar de spălare a banilor şi acuză CCR-ul că tergiversează soluţionarea excepţiilor de neconstituţionalitate în cazul excluderii ei. Ea a subliniat că judecătorii CCR ştiu să se grăbească atunci când vine vorba de speţe privind constituţionalitatea pensiilor speciale sau de prescripţia infracţiunilor grave, dar când este vorba de dreptul unui magistrat prigonit pentru că a soluţionat dosare de corupţie şi de spălare a banilor, brusc lucrurile se mişcă foarte lent:

Citește și: Ce a făcut Orbán în primele 10 zile de la preluarea președinției Consiliului UE

„Practic, am fost dată afară din magistratură pentru că am judecat un dosar de spălare a banilor şi nu l-am tergiversat. Dacă aş fi săvârşit o infracţiune, aş fi beneficiat de mai multe drepturi în calitate de judecător infractor decât cele pe care le are un magistrat cercetat disciplinar, cum e cazul meu, care am fost hărţuită de către inspectorul şef al Inspecţiei Judiciare, domnul Lucian Netejoru”, şi-a exprimat revolta Camelia Bogdan într-un interviu acordat Epoch Times.

„Sunt multe sesizări de neconstituţionalitate pe aspecte vizând afectarea independenţei magistraţilor de diferite dispoziţii salariale în care judecătorii Curţii Constituţionale se pronunţă şi în timpul verii, dar analiza cauzei mele trenează de mai bine de doi ani… Este vorba de dosarul 1374/D/2022, creat ca urmare a înregistrării sesizării Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei, a încheierii de dezbateri din 28.03.2022, din dosarul 927/1/ 2018, în care am fost exclusă din magistratură. Înalta Curte a sesizat forul de contencios constituţional cu 5 excepţii de neconstituţionalitate”, a declarat Camelia Bogdan.

Continuarea, în Epochtimes-romania.com

Citește și: Vicepreședinta Curții de Apel București, donație de 180.000 de euro de la soț

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Epoch Times România)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related