joi, 23 septembrie 2021
AcasăNewsletterJudecătoarea Camelia Bogdan, exclusă din magistratură, câștigă la CEDO procesul cu statul...

Judecătoarea Camelia Bogdan, exclusă din magistratură, câștigă la CEDO procesul cu statul român

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis marţi, 20 octombrie, că în procedura de excludere din magistratură a judecătoarei Camelia Bogdan, magistratul care l-a condamnat la 10 ani de închisoare pe Dan Voiculescu, i-au fost încălcate mai multe drepturi.

CEDO a decis ca statul român i-a încălcat dreptul la apărare când Consiliul Superior al Magistraturii şi Inspecţia Judiciară au decis excluderea din magistratură a Cameliei Bogdan. În 2016, Inspecţia Judiciară a sesizat CSM şi a cerut excluderea sa pe motiv că ar fi fost incompatibilă în dosarul de corupţie al lui Dan Voiculescu din cauza unui curs pentru care fusese plătită de Ministerul Agriculturii, instituţie constituită parte civilă în dosar.

În ceea ce priveşte decizia nr. 495 din 25 aprilie 2017 a sesiunii plenare a CSM, Curtea constată că acest organism, deşi şi-a recunoscut oficial competenţa în materie, a refuzat să analizeze plângerile unui magistrat plasat într-o situaţie similară cu cea a reclamantei şi că poziţia ei a fost aprobată de Înalta Curte.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE