Camelia Bogdan, reacție după răspunsul instanței cu privire la cazul milionarului Ovidiu Tender

Data:

spot_img

Camelia Bogdan a reacționat după răspunsul instanței cu privire la cazul milionarului Ovidiu Tender. Aceasta a criticat în termeni duri decizia Curții de Apel București de a desființa sentința milionarului.

Curtea de Apel Bucureşti a desfiinţat sentinţa de condamnare a milionarului timişorean pentru instigare la abuz în serviciu, crimă organizată şi spălare de bani, a ridicat toate sechestrele şi a dispus încetarea tuturor formelor de executare silită din partea statului român, pentru recuperarea prejudiciului care se ridică la peste 40 de milioane de Euro.

Camelia Bogdan a catalogat această decizie a instanţei drept „ilegală” şi a lansat acuzaţii grave, respectiv că ar exista suspiciuni rezonabile de comitere a infracţiunii de abuz în serviciu de către membrii completului de judecată, deoarece, în speţă, completul de judecată a dispus, în anul 2015, condamnarea, confiscarea şi sechestrul în temeiul art. 32 din Legea nr. 656/2002 privind spălarea banilor, pentru săvârşirea infracţiunilor de spălare a banilor şi crimă organizată şi nu în vederea acoperirii prejudiciului cauzat de infracţiunea de abuz în serviciu, parţial dezincriminată după ce Ovidiu Tender a ieşit din închisoare.

Citește și: Ansamblul monumental «Calea Eroilor» al lui Brâncuși și Frontierele Imperiului Roman – Dacia, în Patrimoniul Mondial UNESCO

Cu alte cuvinte, Camelia Bogdan a subliniat că judecătorii i-au ridicat sechestrul lui Tender pentru că s-ar fi dezincriminat parţial o faptă, dar nu pentru această faptă a fost dispus sechestrul. În viziunea ei, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au încălcat principiul securităţii juridice, principiu fundamental al Statului de Drept, dispunând, pe calea contestaţiei la executare, rejudecarea cauzei.

Statul de Drept în România este în disoluție

În acelaşi timp, Camelia Bogdan a opinat că Statul de Drept în România este în disoluţie, fiind necesar ca Guvernul să aducă la cunoştinţa investitorilor şi partenerilor internaţionali că este legiferat furtul de la Stat, deoarece eficienţa unei legi se evaluează prin procesul punerii în aplicare. Or, în România, este legal să furi de la Stat în procesul de punere în aplicare a legii.

Totodată, Camelia Bogdan deplânge faptul că în România se găsesc judecători, chiar şi la zece ani de la condamnarea gulerelor albe care au pus industria petrochimică a Statului Român pe butuci, care dispun anularea hotărârilor definitive prin mijloace procesuale nepermise de lege, care nu permit rejudecarea cauzei, cum ar fi contestaţiile la executare.

Continuare, în Theepochtimes.ro

Citește și: Biserica Ortodoxă Română ar trebui să recunoască preocupările Institutului Elie Wiesel de a nu repeta greșelile legionarismului ca fiind absolut legitime. Ionuț Mavrichi | INTERVIU

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: The Epoch Times – România)

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un fost vameș din portul Constanța a înghițit biletul pe care erau trecute șpăgile

Marius Oprea, vameș în cadrul Biroului Vamal de frontieră...

Notar trimis în judecată după ce a legalizat un testament fals

Notarul public Lucia Ochiș a fost trimisă în judecată,...

Alina Gorghiu a destituit șeful ONRC

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat că a eliberat-o...

Soția judecătorului CCR Gheorghe Stan a anulat probele din dosarul părinților lui Vlad Pascu

Soția judecătorului CCR Gheorghe Stan a anulat probele din...