Camelia Bogdan susține că decizia privind suspendarea recuperării prejudiciului din dosarul lui Dan Voiculescu nu are fundament legal

Data:

spot_img

Camelia Bogdan, judecătoarea care l-a trimis după gratii pe mogulul Antenelor şi a dispus confiscarea a 60 de milioane de euro din averea acestuia, consideră că hotărârea prin care judecătorul Sterică Toma de la Curtea de Apel a suspendat recuperarea prejudiciului în dosarul ICA – dosar avându-l ca principal protagonist pe Dan Voiculescu, nu are un fundament legal, potrivit Epoch Times România.

Astfel, potrivit judecătoarei, „din accesarea surselor deschise nu rezultă existenţa unei hotărâri definitive de condamnare a expertului Aurelia Nicolae, în privinţa căreia judecătorul Sterică Toma a considerat că a alcătuit un raport care a avut o împrejurare determinantă asupra cauzei din dosarul ICA.

Din lecturarea soluţiei nu rezultă mijloacele de probă care au determinat pe judecătorul Sterică Toma să ajungă la această concluzie, opinia domnului Sterică Toma neavând niciun fundament legal. Decizia nr.888/8.08.2014 pronunţată în dosarul privatizării fostului Institut de Chimie Alimentară fiind publică, se poate analiza care au fost mijloacele de probă care au condus, dincolo de orice dubiu rezonabil, la concluzia că infractorii din ICA au săvârşit faptele imputate cu vinovăţia cerută de lege”, a explicat Camelia Bogdan pentru Epoch Times.

Judecătoarea a mai punctat faptul că CEDO a evidenţiat, de asemenea, în paragraful 6 al hotărârii VOICULESCU împotriva României(502/15) că „La 8 august 2014, Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat decizia definitivă în cauză. Instanţa a menţinut condamnările inculpaţilor într-o decizie motivată pe larg de 225 pagini, în care toate probele – inclusiv rapoarte ale experţilor, înscrisuri şi numeroase declaraţii ale martorilor – erau examinate cu atenţie”.

Continuarea, în Epoch Times România

Citește și: CIA descoperă noi metode să recruteze spioni ruși dezamăgiți de regimul Putin

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Epoch Times România)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related