joi, 21 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterCamere de luat vederi în bloc sau amestecul în viaţa privată a...

Camere de luat vederi în bloc sau amestecul în viaţa privată a proprietarilor?

Camere de luat vederi în bloc. Asociațiile de Proprietari trebuie să fie atente dacă au luat decizia să monteze camere de luat vederi în scara blocurilor. Există riscul de a merge prea departe şi să invadeze viața privată a celor ce locuiesc sau intră în bloc, ceea ce ar duce la o încălcare a legislației în domeniu, Regulamentul GDPR.

Primul lucru de care asociaţiile de proprietari trebuie să ţină seama este că din momentul în care instalează camere de luat de vederi în bloc devin operator de date personale. Prin urmare trebuie să respecte legislaţia în domeniu.

Impactul instalării și folosirii unor camere de filmat la bloc este destul de mare. Trebuie precizat că ele pot să surprindă multe informații legate de viața privată a unui locatar. De exemplu, când pleacă și se întoarce de la muncă cineva, cine vine în vizită.

Cameră la intrarea în bloc

În al doilea rând, orice instalare și folosire a unei camere de filmat trebuie să fie justificată. Cu alte cuvinte, să fie necesară, iar scopul urmărit unul obiectiv. Prelucrarea datelor să fie în interesul legitim al proprietarilor, cum ar fi siguranţa şi securitatea în bloc. Ideea e să se identifice necesitatea măsurii și să se asigure o proporționalitate între măsură și drepturile locatrilor şi altor persoane care vin în bloc.

Gazeta de Sudhttps://www.gds.ro/
Cel mai citit cotidian regional din țară, cu peste 7.000 exemplare pe ediție, audiență de 40.000 de persoane pe ediție, apariție de luni-vineri, distribuție în toată zona Olteniei (Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, Mehedinți).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE