Căminele studențești, prima alegere pentru tinerii din Iași în noul an universitar | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Start de an universitar cu bagaje pline în căminele din Copou. Studenții aleg căminele studențești, în contextul prețurilor din ce în ce mai ridicate ale chiriilor din Iași. În acest an au fost disponibile peste 15.000 de locuri, însă nu toți cei care au aplicat pentru acestea au fost norocoși.

La căminele Universității „Alexandru Ioan Cuza”din Iași (UAIC), toate cele peste 5.400 de locuri au fost ocupate. Camelia studiază la Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor (FEAA) și a venit din Chișinău la căminul C11 din Copou. „E drăguț să ai un loc al tău. Nu sunt din oraș, și contează. La chirie e mai scump, aici dau 220 de lei. Mi-am adus de toate la cămin, chiar tot ce aveam și acasă”, a spus aceasta.

Și Denisa Iftimie, studentă în primul an la Biologie, și-a adus lucrurile la cămin. Aceasta a fost însoțită de o prietenă, căreia i-a și arătat camera în care va sta cel puțin un semestru. „Sunt din Galați. Poate o să mă mut cândva și la chirie, dar momentan am spus să văd cum e aici. Am fost în cameră și e ok”, a declarat studenta.

Citește și: BEC: O persoană care este propusă pe lista unui partid, indiferent că deține sau nu calitatea de membru, nu este candidat independent

Mulți studenți nu au stat niciodată într-o chirie

Astfel, pe hol, la casierie și la masa la care erau completate fișele de cazare s-a format coadă. „Anul trecut am stat la C7, acum am intrat la C11. Sunt în anul al II-lea la FEAA, aștept acum să-mi plătesc căminul. Fiind la buget dau 150 de lei. Nu am stat niciodată cu chirie. Am de adus multe lucruri”, a mai spus o studentă.

O altă tânără a enumerat cele mai importante lucruri cu care a plecat din Botoșani către căminul C12. „Momentan sunt în mașină toate, aștept să completez formularul și să plătesc chiria pe prima lună. Cred că cele mai importante lucruri aduse sunt hainele, fiind mai costisitoare și atât de necesare. Un sacou, o cămașă, mai diversific la facultate. Apoi, produsele de igienă, încărcătorul, mâncarea. Am pus mâncarea pe ultimul loc pentru că oricum o împart cu colegele și nu am parte de ea. Râd, dar oricum putem mânca și la cantină, nu e o problemă mâncarea”, a menționat Georgiana.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: O campanie prezidențială aspră într-o Americă divizată: Trump și Harris sunt cap la cap

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Ziarul de Iași)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related