Campania electorală s-a încheiat. Comunicarea și transparența au trecut în plan secund | Gazeta de Stâlpeni

Data:

spot_img

Campania electorală s-a încheiat. Comunicarea și transparența au trecut în plan secund pentru primarul din Stâlpeni. Ședințele de consiliu se țin cu ușile închise, iar site-ul e aproape inactiv.

După succesul obținut în alegerile din 9 iunie, primarul Stâlpeni, Gabi Șerbănoiu, pare să fi schimbat radical abordarea privind comunicarea cu cetățenii.

În campania electorală, „site-ul oficial” al primăriei era actualizat frecvent cu informații relevante pentru comunitate.

În perioada pre-electorală, au fost postate în medie 4-5 actualizări pe săptămână, abordând subiecte de interes public și prezentând evenimente recente.

Citește și: Biserica Ortodoxă Română ar trebui să recunoască preocupările Institutului Elie Wiesel de a nu repeta greșelile legionarismului ca fiind absolut legitime. Ionuț Mavrichi | INTERVIU

Însă, după încheierea alegerilor, site-ul a devenit aproape complet inactiv. În ultimele două luni, au fost postate doar 2 actualizări, acestea limitându-se la anunțuri minore.

Nici ședința de consiliu mai este publică

Conform analizei fișierului FEED, în perioada 10 iunie – 10 iulie, site-ul primarului a înregistrat doar 2 postări, comparativ cu 16 postări în perioada echivalentă anterioară alegerilor.

Citește și: Unii intelectuali publici apropiați de Biserică, când n-au salutat cu entuziasm noile canonizări, au tăcut, în cea mai mare parte. Dar mai este timp să vorbească

De asemenea, din ianuarie până în prezent, ședințele de consiliu local nu au fost transmise online și nici înregistrate, încălcând astfel legea care prevede caracterul public al acestora și respectarea transparenței decizionale.

Această omisiune împiedică cetățenii să fie informați în timp real despre deciziile luate și despre discuțiile din cadrul ședințelor consiliului local. Nici ședința de consiliu de astăzi NU ESTE PUBLICĂ, fiind ținută în primărie, fără a fi transmisă pe internet.

Continuarea în Gazeta de Stâlpeni

Citește și: Hoții de lemne monitorizau polițiștii de Crimă Organizată Alba. Liderul grupării este nepotul unui fost procuror-șef

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Facebook/ Gabi Serbanoiu)

spot_imgspot_img
Andrei Vacaru
Andrei Vacaru
Andrei Văcaru este redactor-șef la Gazeta de Stâlpeni, una dintre puținele publicații din România care apare într-o comună, Stâlpeni, Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Prefectul județului Galați cere avizul pentru declararea stării de alertă

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a solicitat ministrului Afacerilor...

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani, inundat în urma ploilor torențiale

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani...

Situația rămâne critică în județul Galați. Intervenții în zeci de localități | Viața Liberă

Situația rămâne critică în județul Galați. Autoritățile intervin în...