Campanie de informare despre colectare selectivă, pornită de la o inițiativă civică. Cazul Reșița

Data:

spot_img

Sortarea corectă și reciclarea gunoiului – o campanie de informare pornită de activiști la Reșița rulează și în autobuze.

O campanie locală de informare a cetățenilor cu privire la colectarea selectivă, sortarea corectă a gunoiului și reciclare se derulează din această toamnă la Reșița – cu materiale video explicative care rulează în mijloacele de transport în comun, cu publicitate stradală, afișe și informari în online urmare a unei inițiative pornită de un ONG după o consultare publică în care cetățenii au fost invitați să voteze top 10 cele mai necesare investiții/decizii publice la nivel local. 

O consultare publică online la care au răspuns peste 500 de reșițeni a arătat care sunt primele 10 priorități în care cetățenii apreciază că trebuie direcționate investițiile locale Top 3 pentru municipiul Reșița a arătat că e nevoie de (1) servicii medicale decente – de la consultații până la urgențe (80%) (2) infrastructură decentă pentru traficul urban (78%) șii 3. Colectare selectivă și reciclarea gunoiului (67%).

„Am organizat consultări locale, în cinci comunități – Timișoara, Reșița, Buzău, Râmnicu Vâlcea și București – Sector 1 – unde, pe baza voturilor cetățenilor, am avut o listă a celor mai dorite și necesare zece investiții în fiecare oraș/comunitate.

Cetățenii au fost invitați să își exprime opțiunile dintr-o listă structurată de investiții, elaborată la rândul ei cu suportul experților și actorilor relevanți de la nivel local, dintre prioritățile deja asumate de administrațiile locale”, a explicat Alexandru Damian, manager de proiect.

Citește și: Bugetare participativă, ajutorul unui ONG pentru comunitatea din Râmnicu Vâlcea

„După ce am identificat nevoile, cu ajutorul atelierelor de lucru am adus la un loc cetățeni dornici să se implice și să ajute administrația publică locală, am învățat cum să facem o campanie civică. Am format o echipă, un nucleu civic care și-a dorit implicarea într-o campanie de informare a cetățenilor privind colectarea selectivă a gunoiului”, a declarat Emma Budimir, Fundația Comunitară Banatul Montan. 

A fost inițiată campania „Un viitor mai curat cu gunoiul selectat” cu suportul financiar al Active Citizens Fund – Romania, dar căreia i s-au alăturat și alți parteneri transformând o inițiativă civică într-o campanie în toată regula. Alături de Fundația Comunitară Banatul Montan au venit  Fundația Friends for Friends, Romanian American Foundation și Primăria Municipiului Reșița.

Citește și: Implicarea cetățenilor în decizie: de la grupuri de inițiativă locală până la bugetarea participativă. Cazul Buzău

„În cadrul acestei campanii ne propunem ca cetățenii din municipiul Reșița să fie mai bine informați și educați în legătură cu modul de selectare a gunoiului. Am realizat afișe care se află în fiecare stație de autobuz, pliante cu informații și scurte materiale video prin care este explicat procesul de selectare corectă a gunoiului”, a precizat Emma Budimir, Fundația Comunitară Banatul Montan. 

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Concert cu muzică românească în Antarctica | Viața Liberă

Concert cu muzică românească în Antarctica. Pianistul gălăţean Ștefan...

Craiovean reținut pentru incitare la ură și promovarea antisemitismului | Știri Craiova

Craiovean reținut pentru incitare la ură și promovarea antisemitismului....

Începe restaurarea Bisericii lui Cujbă, un monument ieșean uitat în ruine | Ziarul de Iași

Începe restaurarea Bisericii lui Cujbă, un monument ieșean uitat...