Campanie de informare la Cluj. Preşedintele ATR: „Noi, beneficiarii de transplant, suntem recunoscători donatorilor” | Monitorul de Cluj

Data:

spot_img

Campanie de informare la Cluj. Preşedintele ATR: „Noi, beneficiarii de transplant, suntem recunoscători donatorilor”.

La Cluj-Napoca, între 21 – 22 octombrie, se desfăşoară campania de donare de organe, „Spune DA! Susţine donarea de organe”, organizată de Asociaţia Transplantaţilor din România (ATR). 

Evenimentul face parte dintr-o serie naţională de acţiuni, derulate de ATR încă din 2008, menite să promoveze donarea de organe în scop terapeutic şi să aducă în atenţia publicului importanţa gestului altruist care poate salva vieţi. 

Citește și: Cumnatul fostului președinte al Camerei Deputaților are apartament în complexul Nordis din Mamaia

„Un miracol născut din durere și speranţă”

Potrivit reprezentanţilor ATR, asociaţia îşi propune să informeze cât mai mulţi oameni ca aceştia să poată lua o decizie informată cu privire la donarea post-mortem. 

„Apreciem activitatea intensă de transplant renal care de peste 30 de ani se desfăşoară la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca şi ne bucurăm pentru cele 2 transplanturi care s-au făcut deja în ultima lună la Institutul Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie Cluj-Napoca. Scopul nostru este de a informa pentru ca oamenii să ia o decizie cu privire la transplantul şi donarea de organe.

Citește și: Cine sunt clienții Nordis din Mamaia, cea mai mare schemă imobiliară piramidală

Vrem să se înţeleagă că noi, ca beneficiari de transplant, suntem recunoscători donatorilor şi considerăm, pe de o parte, că donarea de organe reprezintă un miracol născut din durere și speranţă, pe de alta şi un gest prin care viaţa poate continua pentru cei aflaţi în impas”, a declarat Gheorghe Tache, preşedintele ATR, la o conferinţă de presă organizată luni, 21 octombrie.

Continuarea în Monitorul de Cluj

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: monitorulcj.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Festivalul de film pentru publicul tânăr – KINOdiseea ajunge la Tulcea în perioada 21-27 octombrie

KINOdiseea - Festivalul de film pentru publicul tânăr va...

Mai mulți elevi maghiari dau în judecată Ministerul Educației | Aktual24

Mai mulți elevi maghiari dau în judecată Ministerul Educației....

Gala de deschidere Astra Film Festival 2024. Jurnal de festival | Mesagerul de Sibiu

Gala de deschidere Astra Film Festival 2024. Festivalul a...