Cancelarul german Sholz i-a cerut lui Putin „retragerea completă” a trupelor din Ucraina, într-o convorbire telefonică

Data:

Cancelarul german l-a îndemnat pe președintele rus să ordone „retragerea completă” a forțelor ruse din Ucraina, forțe care se confruntă cu puternice dificultăți în fața contraofensivei ucrainene. Totul, într-o convorbire telefonică de 90 de minute, potrivit Le Monde.

Liderul german „l-a îndemnat pe președintele rus să găsească o soluție diplomatică cât mai curând posibil, bazată pe o încetarea focului, o retragere completă a trupelor ruse și respectarea integrității teritoriale și a suveranității Ucrainei”, potrivit unui comunicat al cancelariei.

În fața dificultăților întâmpinate pe teren de armata rusă, cancelarul german a mai „subliniat că orice nouă măsură de anexare rusă nu va rămâne fără răspuns și nu va fi recunoscută în niciun caz”.

Cancelarul i-a cerut, de asemenea, lui Putin „să trateze luptătorii capturați în conformitate cu dreptul umanitar internațional, în special cu Convențiile de la Geneva, și să garanteze accesul neîngrădit la Comitetul Internațional al Crucii Roșii”, se arată în comunicat.
Situația din jurul centralei nucleare din Zaporizhia a fost, de asemenea, discutată de liderii german și rus în timpul convorbirii telefonice. Cei doi au „convenit să păstreze legătura”.

Cancelarul a subliniat „necesitatea de a garanta siguranța centralei nucleare. În acest context, el a cerut „să se evite orice escaladare și să se pună imediat în aplicare măsurile recomandate în raportul Agenției Internaționale pentru Energie Atomică”. (G4 Media)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
1 COMENTARIU
  1. Pozitionarea directa a Cancelarului este benefica pentru Ucraina ba chiar pentru soarta conducatorului din Rusia . Daca Germania ofera armament greu Ucrainei atunci totul se prelungeste si nu mai exista cale de intoarcere .Deja Rusia , conform declaratiilor lui Borrell , nu isi mai poate reface capacitatile militare si nu mai poate sustine efortul de razboi .China nu are curajul de a se impotrivi pe fata si de a ajuta militar Rusia .Nici Rusia nu cred ca isi doreste asta .De facto trupele Rusiei fug impreuna cu cetatenii de etnie rusi si cu cei filorusi din Ucraina .Curind si in partea din Donbas ce ar fi separatista lucrurile se vor schimba si cei identificati ca simpatizanti ai rusilor isi vor lua talpasita .In Europa se va intimpla la fel .Putin nu trebuie decit sa il asculte pe Cancelar .
    .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Armata SUA a testat în Ucraina un proiect secret de inteligență artificială | Aktual24

Armata SUA a testat în Ucraina un proiect secret...

Candidatul independent care ar putea provoca înfrângerea lui Trump în fața lui Biden | Aktual24

Campania independentă a lui Robert F. Kennedy Jr. pentru...

NASA a reparat computerul sondei Voyager 1, aflată la 15,1 miliarde de kilometri de Pământ |Aktual24

NASA a reparat computerul sondei Voyager 1, aflată la...