Cancelarul Olaf Scholz, discurs cu ocazia Zilei Unităţii Germane: Defavorizarea estului trebuie remediată | Deutsche Welle

Data:

spot_img

Cancelarul german, Olaf Scholz, şi alţi vorbitori au subliniat, cu prilejul Zilei Unităţii Germane, inechităţile dintre vestul şi estul ţării.

Potrivit cancelarului german, unitatea dintre estul şi vestul ţării nu este deplină nici la scurgerea a 34 de ani de la reunificare. Cu prilejul manifestărilor consacrate Zilei Unităţii Germane, care s-au desfăşurat la Schwerin, Scholz a sugerat ca istoriei unităţii să i se adauge noi capitole. „Pretutindeni unde politica poate asigura şanse de viaţă mai bune şi condiţii de viaţă de aceeaşi valoare, acest lucru trebuie să se întâmple”, a evidenţiat el.

Citește și: Livia Grama Medilanski (Düsseldorf): „Avem nevoie de un institut cultural «Carol I al României» pentru miile de români care sunt aici și pentru cultivarea relațiilor cu germanii”

Pentru milioane de germani din estul ţării radicala transformare după 3 octombrie 1990 a însemnat „eliberare şi un nou început”, a declarat Scholz. Dar, concomitent, pentru milioane dintre ei aceasta a însemnat şi „năruirea întregii lor vieţi de până atunci”, o „pierdere a cunoştinţelor, experienţelor şi operei lor de viaţă”. Şi probabil că aici se află una din cauzele nemulţumirii şi particularităţilor politice care marchează până astăzi estul Germaniei.

Cu privire la recentele alegeri parlamentare regionale din landurile Saxonia, Turingia şi Brandenburg, la care formaţiunea populistă parţial de extremă dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD) a întrunit pretutindeni în jur de 30 la sută din voturi, Scholz a exprimat convingerea că „marea majoritate a cetăţenelor şi cetăţenilor, pretutindeni în Germania”, se află pe tărâmul ordinii liberale.

Continuarea, în Deutsche Welle

Citește și: Culoarea Rodiei – Centenarul regizorului Serghei Parajanov. Proiecții de filme și ateliere creative, în Capitală

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Bundesregierung / Facebook)

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Câini roboți echipați cu puști, testați de armata americană în Orientul Mijlociu | Aktual24

Armata SUA ar fi testat câini roboți echipați cu...

Comisia Europeană trimite Ungaria în fața CJUE din cauza „Legii Apărării Suveranității”

Comisia Europeană a decis să înainteze o cauză împotriva...

Populiștii și acuzațiile de fraudă electorală | Deutsche Welle 

Populiștii și acuzațiile de fraudă electorală. Politicienii și partidele...

Președintele Recep Tayyip Erdogan a sugerat un posibil atac al Israelului asupra Turciei | Aktual24

Președintele Recep Tayyip Erdogan a sugerat un posibil atac...