Cancerul rectal a dispărut la toți pacienții dintr-un studiu clinic. Rezultatele i-au șocat pe bolnavi și cercetători

Data:

Un studiu de cancer rectal în care toți pacienții au primit același tratament a avut rezultate excepționale: boala a dispărut la fiecare dintre aceștia.

Studiul a implicat doar 18 pacienți care sufereau de cancer rectal, fapt care i-a determinat pe experți să ceară testarea mai multor oameni, potrivit The New York Times.

Însă, pentru cei 18 care au primit același medicament, examenul fizic, endoscopia, scanările PET și RMN-urile nu au mai putut detecta cancerul.

Doctorul Luis Diaz de la Centrul pentru Cancer „Memorial Sloan Kettering”, autor al studiului publicat în „New England Journal of Medicine” care a descris rezultatele, a spus că nu mai cunoaște niciun studiu în care tratamentul a eradicat cancerul în fiecare pacient.

În medie, unul din cinci pacienți au un fel de reacție adversă la medicamente precum cel luat de pacienți, Dostarlimab, care face parte din categoria inhibitorilor punctelor de control. Până la 3-5% dintre cei care iau medicamente din această categorie au parte de complicații, care în unele cazuri înseamnă slăbirea mușchilor și dificultăți de înghițire și mestecare.

Cât costă o doză de Dostarlimab

Medicamentul din timpul studiului a fost administrat la fiecare trei săptămâni timp de șase luni și a costat 11,000 de dolari pentru fiecare doză. Iar Venook a spus că absența efectelor adverse semnificative poate însemna două lucruri: „nu au tratat suficienți pacienți, sau, cumva, acele cancere sunt diferite”, informează PRO TV.

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Premieră la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad: alegeri de rector în 2 tururi

Premieră la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, care permite...

Franța s-ar putea ciocni direct cu Rusia dacă frontul ucrainean se prăbușește

Franța s-ar putea ciocni direct cu Rusia dacă frontul...

Ce spune Comisia Europeană despre candidatura Ramonei Chiriac pe listele PSD-PNL pentru europarlamentare

Ce spune Comisia Europeană despre candidatura Ramonei Chiriac, șefa...

Înșelăciune prin metoda „spoofing”

Înșelăciune prin metoda „spoofing”, anchetată de Poliția Română, care...