miercuri, 20 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterCând se va încheia vaccinarea tuturor românilor împotriva COVID-19. Harta centrelor pentru...

Când se va încheia vaccinarea tuturor românilor împotriva COVID-19. Harta centrelor pentru populație

Autoritățile românești nu pot spune cu exactitate când se va încheia campania de vaccinare anti COVID-19, pentru că sunt multe date variabile. Totuși, există un termen maxim luat în calcul: mijlocul verii 2021.

Datele privind vaccinarea anti COVID-19 sunt schimbătoare, pentru că depinde de mai mulți factori: câte vaccinuri vor fi aprobate în cele din urmă, ce fel de metodă va fi folosită pentru inoculare (într-o doză sau în două doze) și cât de repede vor fi produse, având în vedere cererea uriașă la nivel mondial. 

De asemenea, mai sunt câteva variabile locale: câte vaccinuri vor fi administrate zilnic prin infrastructura de sănătate și câți români vor accepta să se vaccineze.

În acest moment există un singur vaccin autorizat de Comisia Europeană (cel de la BioNtech-Pfizer) și încă unul înaintat din punct de vedere al autorizării (în luna ianuarie cel de la Moderna).

Atât BioNtech-Pfizer, cât și Moderna sunt cu două administrări (prima administrare și rapel), arată Grupul de Comunicare Strategică.

„Comisia Europeană are contracte cu șase companii (BioNtech- Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sanofi-GSK, Johnson & Johnson, CureVac) pentru achiziționarea vaccinurilor când acestea se vor dovedi sigure şi eficiente și Uniunea Europeană va da undă verde fiecăruia, după ce fiecare vaccin va fi acreditat de Agenţia Europeană a Medicamentelor.

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE