Când va fi redeschis Spitalul mobil de la Lețcani? Costel Alexe: ”Începând de mâine vor fi inițiate toate procedurile pentru redeschiderea spitalului”

Discuțiile despre redeschiderea Spitalului mobil de la Lețcani au fost reluate astăzi în cadrul unei întâlniri organizate de Consiliul Județean Iași și Instituția Prefectului.

La această întâlnire au participat managerii și reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență și ai Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Euronest pentru a verifica stadiul de remediere a deficiențelor identificate de corpul de control al Ministerului Sănătății și ISU la spitalul mobil de la Lețcani.

Întâlnirea de astăzi de la Consiliul Județean Iași (sursa: pagina de Facebook a CJ Iași)

În urmă cu exact o lună, pe 19 martie, a fost stabilit un termen de 30 de zile pentru ca autoritățile medicale și Euronest, proprietarul spitalului, să rezolve deficiențele descoperite și care împiedică redeschiderea acestuia.

„Am convenit cu fiecare parte implicată să își ia angajamentul pentru ceea ce ține de competența sa. Spitalul de Boli Infecțioase se va asigura de calitatea actului medical, în timp ce Euronest, proprietarul spitalului, își ia angajamentul că unitatea este complet funcțională din punct de vedere tehnic și că nu prezintă niciun risc pentru pacienți și pentru buna desfășurare a activității cadrelor medicale. Începând de mâine vor fi inițiate toate procedurile pentru redeschiderea spitalului în cel mai scurt timp posibil”, a declarat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

La rândul lor, reprezentanții Euronest au precizat că din punctul lor de vedere spitalul este funcțional și că mai sunt de rezolvat doar anumite chestiuni administrative care se pot rezolva în scurt timp. „Încă din data de 19 martie când am informat factorii implicați cu privire la remedierea aspectelor sesizate în raportul corpului de control ne-am asumat sub semnătură că totul este în regulă”, a precizat Alina Popa, directorul Euronest.

sursa foto: pagina de Facebook a CJ Iași

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Iași au explicat că pentru a fi reluată activitatea de la Spitalul mobil Lețcani este nevoie ca reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” să ceară acest lucru, secția exterioară fiind în subordinea lor. „În urma discuțiilor de astăzi s-a ajuns la concluzia că în momentul în care proprietarul spitalului va confirma că toate condițiile de siguranță a instalațiilor sunt îndeplinite, Spitalul de Boli Infecțioase va solicita reluarea activității”, a declarat Vasile Cepoi, directorul DSP Iași.

Unitatea modulară de la Lețcani este nefolosită de la jumătatea lunii ianuarie.

partajează acest articol:
Madalina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Bode: ”Nu vorbim de o relaxare totală, vorbim de o relaxare prudentă. Vor fi controale”

Sâmbătă este prima zi în care se aplică măsurile de relaxare luate de Guvern după scăderea ratei de infectare cu SARS-CoV-2 în ţară. Astfel, masca de protecţie nu mai e obligatorie în spaţiile publice neaglomerate şi s-au eliminat restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii.

VIDEO | Premierul clarifică dilema privind relaxarea la joburile cu toți angajații vaccinați: “Deocamdată, cu mască la locul de muncă, la interior”

Premierul a admis că s-a produs o confuzie chiar printr-o prevedere publicată într-un ordin al M. S.

Doi bărbați urmăriți internațional, unul dintre ei, albanez, pentru tentativă de omor, au fost depistați de polițiștii argeșeni și încarcerați

Cel de-al doilea urmărit internațional depistat și încarcerat e un român căutat de cinci ani.
partajează acest articol: