duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterCandidați la postul de primar din județul Botoșani, blocați de Covid

Candidați la postul de primar din județul Botoșani, blocați de Covid

Covid-19 a dat peste cap campania electorală într-un oraș din nordul județului Botoșani și o comună situată în apropiere de acesta. Asta, după ce doi candidați au fost depistați pozitivi, iar alți doi au intrat în contact cu unul dintre ei.

♦ Principalii candidați la funcția de primar din Darabani sunt fie în spital, fie în izolare, după ce unul dintre ei a fost depistat pozitiv la Covid, iar ancheta epidemiologică a stabilit că a fost contact direct cu alți doi contracandidați.
♦ De asemenea, bucătarul Centrului de îngrijiri și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Dersca depistat pozitiv este și el candidat la funcția de primar din Lozna.

Totul a pornit de la îmbolnăvirea lui Dan Tîrniceru-Ifrim, candidatul Alianței USR+PLUS. La sfârșitul săptămânii trecute acesta a început să se simtă rău. Când a realizat că are simptome pentru Covid-19, Tîrniceru a sunat un amic din oraș care, în urmă cu ceva timp, suferise și el de teribila boală. Așa a realizat că situația e destul de gravă și a venit la spital la Botoșani pentru a se testa, iar după de 24 de ore a fost contactat de un reprezentant al Direcției de Sănătate Publică (DSP), care i-a transmis că este infectat cu SARS-CoV-2 și i s-a spus să sune la Ambulanță pentru a fi internat în spital.

Am fost în campanie”

În timpul anchetei epidemiologice a identificat cea mai mare parte a persoanelor cu care ar fi intrat în contact în ultima perioadă și care nu purtau mască. Printre aceștia s-a numărat unul dintre contracandidați cu care a băut o cafea, un alt contracandidat și mai mulți politicieni din Darabani cu care a vorbit timp de câteva zeci de minute în centrul orașului și aproape întreaga organizație locală a USR. Astfel, în timp ce Tîrniceru este în spital, pentru contracandidații săi, Vasile Floria (PSD) și Mihai Alin Gârbaci (PNL), și întreaga organizație locală a USR, DSP a dispus intrarea în izolare.

Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE