Candidatul AUR la Primăria Miroslava a vândut 11 case și nu a declarat nimic | Reporter de Iași

Data:

spot_img

Candidatul AUR la Primăria Miroslava, dezvoltatorul imobiliar Daniel Rusu, a înstrăinat terenuri, autorizații și construcții, pe persoană fizică, însă nu le-a notat în declarațiile de avere. Sau le-a trecut doar parțial, la mișto.

Rusu, fiul preotului din Miroslava, a dat 14.000 de euro pe 2,7 ha într-o râpă în plin câmp și a făcut schimb cu tatăl său, care i-a cedat 2,5 ha din terenul parohiei, în centrul comunei. Apoi s-a lansat în afaceri imobiliare pe care, ca ales local, nu le-a menționat în declarațiile de avere. Explicațiile oferite de Daniel Rusu nu sunt convingătoare.

Citește și: De ce nu colaborăm cu bulgarii. Nu ne considerăm reciproc suficient de relevanți | INTERVIU

Candidatul AUR la Primăria Miroslava. Vânzare netrecută în declarația de avere

Un prim exemplu: potrivit datelor de la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI), pe 7 februarie 2020, Rusu i-a vândut lui Viorel Pintilii 430 mp cu suma de 25.300 lei.

În declarația de avere din 2021, consilierul local Daniel Rusu a completat rubrica în bătaie de joc: „Bunuri mobile, a căror valoare depășește 3.000 euro fiecare, și bunuri imobile înstrăinate în ultimele 12 luni”.

Astfel, Rusu a menționat două contracte de vânzare-cumpărare, printre care și acesta, fără însă să completeze căsuțele în care i se cerea să identifice natura bunului, data, persoana către care s-a înstrăinat precum și valoarea.

Ca amănunt, vânzarea ar fi trebuit declarată, corect, încă din 2020, așa cum spune chiar denumirea rubricii: „bunuri imobile înstrăinate în ultimele 12 luni”. Banii obținuți din vânzarea terenului nu sunt notați nici la final, la secțiunea „venituri”. Practic, aferent anului 2020, Daniel Rusu nu a declarat absolut niciun câștig personal.

Continuarea, în Reporteris.ro

Citește și: Povestea violonistului de la Auschwitz. Tânărul din Transilvania care a supraviețuit Holocaustului

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related