Candidatura lui Ilie Bolojan la Parlament. Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. De data aceasta, nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Cei dintâi i-au văzut rezultatele la Prefectura Bihor, la Primăria Oradea, la Consiliul Județean. Disciplină, rigoare, eficientizare, reducerea bugetărimii, un oraș scos din praf și noroi, renovat, cu poduri, străzi, piețe și rețele edilitare noi, cu sisteme de parcări și de salubrizare funcționale, centuri pentru Zona Metropolitană și nu numai, toate concomitent cu forțarea schimbării mentalităților anacronice – sunt doar câteva dintre elementele ce-i alcătuiesc, foarte sumar, bilanțul activităților executive.
Bihorenii se întreabă dacă dezvoltarea va continua în același ritm
Orădenii și bihorenii, dintre care unii l-au suduit, pentru ca apoi să beneficieze de toate acestea, se pot întreba, acum, dacă dezvoltarea va continua în același ritm. Cealaltă categorie a pus șampaniile la rece. „Dictatorul a fugit”, zic reprezentanții acesteia, bucuroși că li se deschide calea cuceririi Oradiei și Bihorului la proxima ocazie.
Decizia lui Bolojan de a candida la Senat se arată contrariantă după 20 de ani de administrație, mai ales pe fondul unui nivel catastrofal pentru prestigiul și credibilitatea Parlamentului. Dar dacă este, de fapt, rezultatul unei planificări?
Să ne amintim că în primăvară, înaintea campaniei pentru locale, panourile electorale ni-l prezentau nu singur, căci nu-și dorea încă un mandat la județ, ci cu Mircea Mălan. Doar sondajele l-au obligat să candideze, pentru a se asigura că așa liberalii vor mai avea o majoritate în CJ Bihor.
De ce face Bolojan pasul spre Parlament? Socotelile pot viza, cred eu, cel puțin trei planuri.
Continuarea în Bihoreanul
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(sursa foto: ebihoreanul.ro)