luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterCapitala dacilor de la Sarmizegetusa, restaurată și conservată

Capitala dacilor de la Sarmizegetusa, restaurată și conservată

Proiectul vizează lucrări ample de conservare, restaurare și punere în valoare a sitului de la Sarmizegetusa Regia.

Proiectul a fost depus în toamna trecută prin Programul RO-CULTURA, apelul ”Restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice”. Este un program pe fonduri norvegiene. Vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Sorin Vasilescu, spune că proiectul acceptat la finanțare de Norvegia a fost scris în partea a doua a anului 2019, de către un colectiv din cadrul consiliului județean, sprijinit de către Călin Neamțu, de la Universitatea Tehnică din Cluj, arheologi și de Institutul Național al Patrimoniului.

Partenerul român în cadrul proiectului este Fundația Mihai Eminescu Trust, iar partenerul norvegian este Møre & Romsdal County Council.

Valoarea nerambursabilă a proiectului va fi de circa 2 milioane de euro, iar cofinanțarea asigurată de Consiliul Județean Hunedoara se ridică la aproximativ 1 milion de euro.

Gazeta de Dimineațăhttp://gddhd.ro
Platforma online gddhd.ro acoperă, echilibrat, zona mass-media din județul Hunedoara. Informațiile principale sunt din județul Huendoara, dar nu sunt excluse județele Alba, Gorj, Timiș care își regasesc deseori loc pe platforma. Platforma reprezintă un vehiciul informațional pentru toți cei care vor să-și facă o idee despre potențialul acestui județ al României.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE