marți, 30 noiembrie 2021
AcasăNewsletterCarantinarea Timişoarei. Şeful CJ Timiş, val de acuzaţii la adresa primarului Fritz....

Carantinarea Timişoarei. Şeful CJ Timiş, val de acuzaţii la adresa primarului Fritz. Cum răspunde edilul

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Alin Nica, a lansat luni seara o serie de critici la adresa primarului Timişoarei, Dominic Fritz, pe care îl acuză că nu ar fi făcut nimic pentru a reduce rata de infectare în rândul cetăţenilor, ceea ce a dus la carantinarea oraşului.

Nica a susţinut că primarul Fritz, care este şi preşedintele Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) Timişoara, „nu a făcut nimic pentru a reduce rata de infectare, ba mai mult, a trecut sub tăcere focarul de COVID de la Biroul de Urbanism, nu testează angajaţii, nu are proceduri interne şi a expus astfel populaţia la infectare”.

Liberalul susţine că „de la preluarea mandatului de primar până azi, Dominic Fritz nu a avut loc nici măcar o singură întrunire a CLSU Timişoara în care să se discute şi să se stabilească şi să se aprobe un plan adaptat de măsuri anti-COVID”, fapt infirmat însă de primarul Timişoarei.

În opinia lui Nica, Fritz ar fi responsabil de convocarea CLSU.

„Dacă CLSU nu reacţionează, atunci ce să ne aşteptăm la măsuri de protejare a economiei locale, de informare şi conştientizare a cetăţenilor privind pericolul!”, a susţinut Alin Nica, citat de Agerpres.

Liderul interimar al PNL Timiş a subliniat în continuare faptul că nu susţine carantinarea Timişoarei şi a zonei periurbane, argumentând că una dintre comunele închise nici nu ar fi îndeplinit punctajul de carantinare, măsura fiindu-i impusă forţat.

Alin Nica a acuzat totodată că nici carantina nu a fost pregătită aşa cum trebuia, nefiind stabilite mecanisme minime de protecţie socială, a firmelor, a economiei locale, că „a fost trecut sub tăcere faptul că există locuri libere la vaccinare şi că se putea intra în etapa a treia”, populaţia nefiind informată.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE