Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Alin Nica, a lansat luni seara o serie de critici la adresa primarului Timişoarei, Dominic Fritz, pe care îl acuză că nu ar fi făcut nimic pentru a reduce rata de infectare în rândul cetăţenilor, ceea ce a dus la carantinarea oraşului.

Nica a susţinut că primarul Fritz, care este şi preşedintele Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) Timişoara, “nu a făcut nimic pentru a reduce rata de infectare, ba mai mult, a trecut sub tăcere focarul de COVID de la Biroul de Urbanism, nu testează angajaţii, nu are proceduri interne şi a expus astfel populaţia la infectare”.

Liberalul susţine că “de la preluarea mandatului de primar până azi, Dominic Fritz nu a avut loc nici măcar o singură întrunire a CLSU Timişoara în care să se discute şi să se stabilească şi să se aprobe un plan adaptat de măsuri anti-COVID”, fapt infirmat însă de primarul Timişoarei.

În opinia lui Nica, Fritz ar fi responsabil de convocarea CLSU.

„Dacă CLSU nu reacţionează, atunci ce să ne aşteptăm la măsuri de protejare a economiei locale, de informare şi conştientizare a cetăţenilor privind pericolul!”, a susţinut Alin Nica, citat de Agerpres.

Liderul interimar al PNL Timiş a subliniat în continuare faptul că nu susţine carantinarea Timişoarei şi a zonei periurbane, argumentând că una dintre comunele închise nici nu ar fi îndeplinit punctajul de carantinare, măsura fiindu-i impusă forţat.

Alin Nica a acuzat totodată că nici carantina nu a fost pregătită aşa cum trebuia, nefiind stabilite mecanisme minime de protecţie socială, a firmelor, a economiei locale, că “a fost trecut sub tăcere faptul că există locuri libere la vaccinare şi că se putea intra în etapa a treia”, populaţia nefiind informată.

partajează acest articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.