Care ar putea fi traiectoria relației AUR-Diaspora până la alegerile din 2024

Data:

AUR a reușit să își creeze în timp foarte scurt numeroase filiale in diaspora românească din Europa, iar partidul pare să fie în creștere în rândul românilor care se afla dincolo de granițe. 

În aceste zile, George Simion se află într-un turneu pe la comunitățile românești din Europa. Ziarul de Iași a purtat o discuție cu Alexandru Cohal, specializat în sociolingvistică în Italia, cu expertiză în sociologia și antropologia migrației, cercetător la Institutul de Filologie Română „A. Philippide” din Iași, vicepreședinte al Asociației pentru Dezvoltarea Moldovei, emigrant la rândul său, locuind peste 15 ani in Italia. 

„E posibil ca până în 2024, AUR, ca orice partid parlamentar, să se facă cunoscut suficient de mult pentru ca migranții să treacă de la ceea ce AUR permite acum, canalizarea furiei, la judecata critică a activității parlamentare AUR și în final să dea votul cu precădere acelor partide mai apropiate de valorile europene democratice, așa cum s-a întâmplat până acum în Diaspora”, spune Alexandru Cohal.

Articolul integral, în Ziarul de Iași!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Vlad Pascu rămâne în arest preventiv. Ceruse să fie lăsat la domiciliu. | Info Sud-Est

Vlad Pascu rămâne în arest preventiv. Autorul accidentului mortal...

Spitalul Dăruiește viață a început să funcționeze. Primii copii transferați

Spitalul Dăruiește Viață a început să funcționeze, iar copiii...

Pădurar cercetat pentru că a dat mită carne și țuică | Săptămâna online

Pădurar cercetat pentru că a dat mită carne și...