Care e starea actuală a digitalizării în România

Data:

Starea actuală a digitalizării în România va fi prezentată marți, de la ora 14.00, la un eveniment organizat la Institutul Național de Statistică de către Asociația H.appyCities.

Analiza intitulată „Economia digitală și societatea în România” dorește să ofere o imagine detaliată a situației digitalizării României reflectată în Digital Economy and Society Index (DESI), principalul instrument de măsurare al digitalizării la nivel european. Acest efort are ca scop oferirea tuturor celor implicați – autorități publice, mediu de afaceri, asociativ și academic – a unei baze de dialog în identificarea unor posibile soluții de accelerare a digitalizării României.

În prezent, România ocupă ultimul loc în clasamentul DESI, la o distanță apreciabilă față de următoarele țări clasate, dar și de media europeană.

„A da vina pe măsurători sau pe trecut nu poate fi o soluție”

„România a ignorat prea mulți ani această radiografie pe care o aduce DESI, iar rezultatul vizibil este o scădere continuă în clasamentul european până la ultima poziție pe care o ocupă astăzi. A da vina pe măsurători sau pe trecut nu poate fi o soluție.

Salut aici deschiderea pe care ministerul de resort și sprijinul partenerilor au avut-o în a dezvolta această soluție colaborativă de urmărire a digitalizării României. Cadrul de dialog pe care îl propunem și întâlnirile lunare la care invităm oameni relevanți din domeniile urmărite vor oferi soluții mult mai bune pentru a progresa digital, prin evaluarea constantă a succesului”, a declarat fostul secretar de stat Radu Puchiu, președinte al Asociației H.appyCities și inițiator al proiectului.

Abordarea orientată pe fapte și pe rezultate

Din dorința de a sprijini administrația publică în urmărirea constantă a progresului făcut, Asociația H.appyCities propune organizarea unor întâlniri lunare în care să fie identificate colaborativ soluții de îmbunătățire. Aceste întâlniri sunt parte a proiectului DES Hub pe care asociația îl organizează în parteneriat cu Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

„An de an ne plângem că suntem pe ultimul loc în indicele DESI, iar la anumite capitole continuăm să pierdem teren. Dincolo de această constatare, soluția să recuperăm decalajele este să identificăm rapid soluțiile și să trecem la treabă — cu toții, pentru că ne vom face bine numai printr-un efort național de echipă.

Abordarea propusă de H.appyCities este orientată pe fapte și pe rezultate, așa că am acceptat imediat parteneriatul propus de Radu Puchiu. Vom urmări progresul digitalizării României într-o serie de întâlniri și grupuri de lucru pe subiecte punctuale, cu instituții implicate, parteneri din mediul privat și societatea civilă, vom radiografia și vom identifica toate căile de acțiune rapidă. Îi așteptăm alături de noi pe toți cei interesați de transformarea digitală accelerată a României”, a declarat Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Documentul de analiză „Economia digitală și Societatea în România” precum și calendarul întâlnirilor pot fi găsite pe site-ul asociației – https://happycities.org

Evenimentul de prezentare are pe 20 septembrie 2022, la ora 14.00, în Sala Albastra a Institutului Național de Statistică din B-dul Libertății nr. 16, sector 5, 050706, București, în prezența Ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, dl. Sebastian Burduja.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Premieră la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad: alegeri de rector în 2 tururi

Premieră la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, care permite...

Franța s-ar putea ciocni direct cu Rusia dacă frontul ucrainean se prăbușește

Franța s-ar putea ciocni direct cu Rusia dacă frontul...

Ce spune Comisia Europeană despre candidatura Ramonei Chiriac pe listele PSD-PNL pentru europarlamentare

Ce spune Comisia Europeană despre candidatura Ramonei Chiriac, șefa...

Înșelăciune prin metoda „spoofing”

Înșelăciune prin metoda „spoofing”, anchetată de Poliția Română, care...