Care este jocul Rusiei și ce urmărește să facă în România | Deutsche Welle

Data:

spot_img

Care este jocul Rusiei și ce urmărește să facă în România. Raportul Consiliului Suprem de Apărare a Țării aduce în prim plan principalele pericole la adresa securității tării noastre.

Raportul Consiliului Suprem de Apărare a Țării scoate la iveală insistența și consecvența Moscovei în subminarea încrederii populației în Armată și în instituțiile statului în general.

În același timp, pentru prima dată în istoria țării, un raport al unei instituții autohtone de forță laudă Ungaria.

Datele Raportului au fost publicate de G4media, în vreme ce pe site-ul oficial al CSAT ultimul raport afișat este din 2015, potrivit Deutsche Welle.

Citește și Atacul Iranului asupra Israelului este fără precedent. Ce urmează în regiune

Securitatea este pusă în pericol de liderii politici slabi și dezinteresați

Raportul pe care Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) l-a trimis Parlamentului confirmă pericolul în care se află țara, într-o perioadă în care liderii politici sunt slabi și dezinteresați de securitatea României, în care Justiția s-a predat politicului, iar Armata nu e bine echipată și are prea puțini rezerviști care pot fi activați în cazul în care războiul s-ar extinde.

Serviciile de informații ostile României, în special cele rusești, s-au folosit de provocări, propagandă și dezinformări pentru a-și proiecta „propriile ambiții geopolitice”, notează Raportul, potrivit Deutsche Welle.

În plus, Moscova a încercat să „penetreze informativ” instituțiile cu responsabilități în domeniul apărării și securității, pentru a obține informații importante. 

Citește și Cum puteau fi evitate greșelile făcute de SUA și Federația Rusă în relația reciprocă după terminarea Războiului Rece. Interviu cu Svetlana Savranskaya, expertă în relațiile SUA-Rusia

Serviciile ostile ar fi încercat să se infliltreze în puncte cheie

Rușii ar fi încercat să facă rost de informații despre exercițiile naţionale şi multinaţionale, despre prezența aliată în România și mai ales despre tehnica şi echipamentele din dotare. 

Federația Rusă și alte servicii ostile ar fi încercat să se infiltreze în infrastructurile critice de comunicaţii şi informatice.

Raportul CSAT a enumerat între altele „riscurile determinate de continuarea conflictului dintre Rusia și Ucraina” asupra statelor din regiune:

(i) creşterea numărului incidentelor militare;

(ii) atacurile cibernetice rusești;

(iii) posibilitatea infiltrării serviciilor secrete ruse în rândul refugiaţilor ucraineni;

(iv) exportul ameninţărilor de criminalitate organizată transfrontalieră din Ucraina;

(v) posibile atentate sau acte de sabotaj împotriva transporturilor militare destinate Ucrainei ori a facilităţilor autohtone de producţie de tehnică şi echipamente.

Potrivit legii sale de funcționare, CSAT coordonează activitățile care privesc apărarea și siguranța națională, potrivit DW.

Continuarea în Deutsche Welle.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Summitul G20: Macron i-a strâns mâna lui Lavrov | Aktual24

Summitul G20: Macron i-a strâns mâna lui Lavrov. Ministrul...

Preşedintele Abhaziei demisionează în urma protestelor în masă | The Epoch Times

Preşedintele Abhaziei demisionează în urma protestelor în masă. Aslan...

Dependența Rusiei de China, o reală problemă economică pentru Moscova | Universul.net

Dependența Rusiei de China, o reală problemă economică pentru...