Orașul din România care generează cele mai multe deșeuri electronice și electrocasnice

Data:

spot_img

Orașul din România care generează cele mai multe deșeuri electronice și electrocasnice.

Știai că România produce anual aproximativ 22 de milioane de deșeuri, dintre care 100.000 de tone sunt alocate echipamentelor electrice?

Rata de reciclare rămâne în continuare destul de mică, în ciuda inițiativelor europene și a planurilor de acțiune pentru adoptarea unei economii circulare. Se pare că mai avem multe de învățat în combaterea nivelului ridicat de poluare, dar și a colectării selective.

Sursa foto: Freepik

Care este situația națională pe orașe, dar și care sunt principalii piloni în combaterea efectelor asupra mediului afli în rândurile de mai jos!

Capitala rămâne cel mai mare producător de deșeuri, dar în același timp și cel mai activ în gestionarea acestora

Considerat de mulți un oraș sufocat, Bucureștiul prezintă multe nereguli în ceea ce privește nivelul de poluare. Printre cele mai semnificative probleme care se resimt se numără:

  • Nivelul scăzut de reciclare în cazul dispozitivelor electronice vechi, în ciuda soluțiilor existente.
  • Industriile care se află într-o continuă expansiune. Bucureștiul reprezintă fără îndoială un important punct industrial și comercial. Însă, repercusiunile se resimt la nivelul mediului înconjurător. Cel mai poluant sector rămâne cel al construcțiilor, urmat de industria textilelor.
  • Numărul de mașini în continuă creștere reprezintă o cauză care afectează calitatea aerului. Conform unei statistici, gradul de aglomerare a ajuns la 50% în anul 2021.
  • Existența depozitelor ilegale de deșeuri. Când vine vorba de gestionarea și reciclarea electrocasnice mari, unii aleg să le arunce la groapa de gunoi sau în spații neautorizate. Substanțele toxice pe care le integrează echipamentele electrice ajung rapid în sol, ceea ce facilitează contaminarea ecosistemelor naturale.

Totuși, există un interes crescut pentru remedierea erorilor în gestionarea fluxului de DEEE. În ultimii ani, rețeaua de centre pentru colectare s-a extins, iar dezvoltarea unor platforme și aplicații (cum ar fi ”Harta Reciclării” ,”Unde Reciclăm”) care să îi îndrume pe bucureșteni spre punctele de colectare au dat rezultate

De asemenea, a crescut nivelul de expunere la subiecte ce țin de protejarea mediului. Numeroase ONG-uri au organizat campanii de informare, evenimente și chiar expoziții pe tema reciclării și protecției mediului.

Ce orașe se alătură Bucureștiului când vine vorba de adoptarea principiilor sustenabile?

Sursa foto: Freepik

În susținerea Bucureștiului se află și alte orașe din țară, care au înțeles cât de importante sunt principiile sustenabile.

Zalăul promovează inițiativele de reciclare. Pe cap de locuitor aici se colectează în fiecare lună aproximativ 1 kg de produse reciclabile – cu mult peste media multor zone din țară.

De asemenea, Sfântu Gheorghe, situat în județul Covasna, se numără printre orașele fruntașe în ceea e privește colectarea deșeurilor. Infrastructura de gestionare a echipamentelor ieșite din uz este bine dezvoltată.

Asociațiile de preluare a responsabilității depun un efort continuu în gestionarea corectă a deșeurilor

Pentru companiile care produc sau importă echipamente electrice cea mai bună soluție este colaborarea cu o organizație de transfer de responsabilitate, care poate îmbunătăți procesele de gestionare a deșeurilor.

Echipele cu experiență în preluare responsabilitate DEEE te pot ajuta să:

  • Întocmești cu ușurință documentele necesare proceselor de colectare, reciclare electrocasnice și valorificare,
  • Planifici un sistem eficient de management al DEEE,
  • Realizezi corect procesul de raportare către autoritățile locale,
  • Derulezi campanii de conștientizare și informare a publicului cu privire la importanța unui comportament de consum responsabil.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum să-ți menții unghiile sănătoase în sezonul rece? – 3 pași simpli

Iarna îți poate pune unghiile la încercare mai mult...

De ce țeava rectangulară este preferată în construcții metalice?

În domeniul construcțiilor metalice, alegerea materialelor potrivite este esențială...

Ecografia de părți moi în sarcină, o investiție în sănătatea mamei și a copilului

Ecografia de părți moi în sarcină, o investiție în...

Optimizare SEO pentru afaceri: poate ajuta SEO la creșterea afacerii tale online?

Putem observa cu ochiul liber, chiar dacă nu suntem...