Care sunt originile mișcărilor ultra-naționaliste din Ucraina? Ce impact a avut alegerea ca președinte în 2019 a unui evreu, Volodimir Zelenski?

Data:

Nu e un secret că orașul-port Mariupol, înconjurat de forțele ruse și distrus în bună parte de acestea, este apărat de forțele ucrainene, din care face parte și Detașamentul Azov, considerat nazist de Rusia, care prin președintele Vladimir Putin a declarat că unul dintre scopurile invaziei Ucrainei este „denazificarea” țării.

Cât de real pericolul nazist în Ucraina? Ce forță au extremiștii de dreapta în această țară? A răspuns Dr. Samuel Barnai, de la European Forum la Universitatea Ebraică Ierusalim și Departamentul de istorie evreiască de la Universitatea Ben Gurion din Negev.

„Acest detașament este problematic deoarece fondatorii săi făceau parte din mișcările de extremă-dreapta, neo-naziste și în 2014 când a izbucnit războiul din estul Ucrainei, iar membrii săi s-au regăsit în mod natural pe linia frontului, așa cum se întâmplă cu naționaliștii în vreme de război.

Acum ei sunt bine înarmați, cu tancuri, artilerie, spre deosebire de 2014 când înseși forțele armate ale Ucrainei erau slab dotate și pregătite, cu militari în haine civile mergând să lupte”.

Continuarea în G4Media.

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cătălin Cîrstoiu: „până acum o săptămână eram un om respectat, acum sunt omul negru”  |Digi24

Cătălin Cîrstoiu: „până acum o săptămână eram un om...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...