Care sunt simptomele infectării cu Omicron, riscurile provocate de boală și cât de periculoasă este pentru copii

Data:

România este în plin val cinci al pandemiei, generat de varianta Omicron a coronavirusului, cea mai contagioasă de până acum. Săptămâna aceasta s-a înregistrat și un record de 40.000 de infectări depistate în 24 de ore, iar în următoarele zile numărul de cazuri a depășit 30.000. Și încă nu a fost atins vârful.

Aproape 11.000 de persoane sunt internate în total, dintre care peste 1.000 la ATI. Sunt date similare cu cele înregistrate la finalul lunii septembrie anul trecut, în valul Delta, cu circa trei săptămâni înainte de a se atinge vârful valului.

850 de minori sunt internați acum, 24 fiind la Terapie Intensivă. Numărul de copii internați a depășit maximum din valul 4, când recordul a fost de 515 pacienți minori, însă cu 45 de copii la ATI.

Totuși, numărul de infectări zilnice a depășit deja dublul recordului din valul Delta și trendul este crescător. Varianta Omicron este mult mai contagioasă și, aparent, mai blândă. Se înregistrează 100 de decese pe zi față de 200 până la 500 de morți zilnice în valul Delta.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Citește și: Ministerul Sănătății a schimbat discret regulile izolării. Pacienții cu COVID stau mai puțin în casă

G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un drum județean care a ajuns să coste un milion de euro pe km începe deja să crape

Drumul strategic, în care Consiliul Județean Botoșani a pompat...

Forumul european anti-trafic: Prevenirea traficului de copii în contextul european actual

Evenimentul sărbătorește Ziua Internațională a Drepturilor Omului și 74...

Şapte localităţi din Covasna nu au medici de familie

Şapte localităţi din judeţul Covasna, în care trăiesc peste...