Cariera profesională și politică a Iuliei Scântei, care ar putea deveni cel mai tânăr judecător la Curtea Constituțională

Data:

Laura-Iuliana Scântei – sau, aşa cum se prezintă ea, Iulia Scântei – are şanse mari să devină al şaselea judecător pe care Iaşul îl va avea la Curtea Constituţională în cei 30 de ani de când funcţionează această instituţie.

Ceilalţi au fost Marian Enache (căruia îi va expira mandatul în 2025), Tudorel Toader (2016), Mona Pivniceru (2022), Valer Dorneanu (2022) şi Romul Petru Vonica (2001). Cei 9 judecători, cu mandate de 9 ani, sunt înlocuiţi succesiv câte 3 odată la intervale de 3 ani, numirile fiind făcute pe criterii politice de către Preşedinţie, Senat şi Camera Deputaţilor.

Iulia Scântei a absolvit în anul 2000 Facultatea de Drept a Universităţii „Al.I. Cuza”, dar din 2008 profesează ca notar public în Bucureşti. În 2021, a trecut în declaraţia de avere venituri nete de un milion de lei, respectiv 864 de mii din activitatea notarială şi 136 de mii din indemnizaţia de senator.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Una-i în plan, alta-i în realitate. Câte stații pentru încărcarea mașinilor electrice și hibrid funcționează la Galați

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Proces amânat în cazul Vlad Pascu. Judecătoarea a formulat cerere de abţinere

Proces amânat în cazul Vlad Pascu. Judecătoarea dosarului a...

Începe Hackathonul bunei guvernări. Ce au făcut primarii cu banii noștri

Începe Hackathonul bunei guvernări, un eveniment complex în care,...