luni, 6 decembrie 2021
AcasăNewsletterCariere distruse de un dosar DNA făcut cu picioarele. „Lotul Hârlău” achitat...

Cariere distruse de un dosar DNA făcut cu picioarele. „Lotul Hârlău” achitat cap-coadă

Curtea de Apel a decis că primarul, viceprimarul şi şeful Poliţiei oraşului Hârlău sunt nevinovaţi. Și ceilalţi funcţionari judecaţi au fost achitaţi. „Regret distrugerea totală şi iremediabilă a opt cariere profesionale imaculate, însă vă asigur că toţi cei responsabili pentru această atrocitate vor da socoteală în mod public!”, ne-a declarat unul dintre avocaţi.

De dosarul întocmit de procurorii DNA împotriva capilor oraşului Hârlău s-a ales praful. După 5 ani de anchete şi procese, Curtea de Apel a dat verdictul final în dosarul în care au fost acuzaţi de corupţie fostul primar al Hârlăului, Constantin Cernescu, fostul viceprimar Florin Ţăpuşă, fostul şef al poliţiei oraşului, comisarul-şef Dumitru Simionescu şi câţiva funcţionari ai primăriei şi Gărzii Forestiere Suceava. 

„Procurorii au distrus carierele tuturor. Niciunul dintre cei acuzaţi nu mai lucrează acum. Au ieşit la pensie anticipat, s-au retras din politică, din viaţa publică. Erau liderii comunităţii, au devenit peste noapte mizeria oraşului. E un stigmat pe care nicio achitare nu-l poate şterge”, a comentat Cristian Curcă, avocatul funcţionarilor daţi în judecată de DNA.

Dosarul în care au fost implicaţi cei 8 funcţionari şi demnitari din Hârlău îşi are originea într-o faptă de abuz în serviciu de care a fost acuzat Cernescu, care ar fi avut loc în decembrie 2015. Primarul ar fi determinata un subaltern să întocmească un proces-verbal de recepţie care să ateste finalizarea unei lucrări de extindere a reţelei de apă în Pârcovaci.

Viceprimarul Florin Ţăpuşă a fost acuzat de acte de comerţ incompatibile cu funcţia, el deţinând o florărie în oraş, cât şi de abuz în serviciu şi instigare la această infracţiune. Comisarul-şef Simionescu l-ar fi determinat pe fosul şef al Ocolului Silvic, Ioan Amariei să-i ofere lemne de foc. Treptat, din imaginea de caracatiţă a corupţiei creionată de procurori în dosar, s-a ales însă praful.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE